Emlak vergisi 2. taksit 2019 ödemeleri bugün sona eriyor!
İlk taksit ödemeleri Mart'ta başlayan ve Mayıs sonuna kadar devam eden emlak vergisi 2. taksit 2019 ödemeleri bugün sona eriyor.

Yılda 2 taksit olarak ödemesi yapılan emlak vergisi 2. taksit 2019 ödemeleri 30 Kasım'ın hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle 2 Aralık 2019 tarihinde sona erecek. Bu durumda emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2019 2 Aralık olarak belirlendi.

Emlak vergisi borç sorgulama 2019 ve ödeme işlemleri Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi kapsamında online olarak kolayca yapılabiliyor. "https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu" adresinden yapılacak olan sorgulama ve ödeme işlemleri için T.C kimlik no bilgileri yeterli oluyor. Ayrıca borç, bildirim, tahakkuk, ödeme, tahsilat başvurusu gibi birçok işlem konutun bağlı olduğu belediyenin e-belediye sisteminden de gerçekleştirilebiliyor.

2019 emlak vergisi sorgulama için tıklayınız.
Emlak vergisi ödeme için tıklayınız.

19 Ekim 2010 tarihinden itibaren emlak vergisi gecikme faizi aylık yüzde 1,40 olarak uygulanıyordu. Fakat 5 Eylül 2018 tarihinden beri bu gecikme faizi aylık yüzde 2 oranında uygulanamaya başladı. Emlak vergisi gecikme zammı 2019 kapsamında da aylık yüzde 2 oranında uygulanmaya devam ediyor.

Emlak vergisi yeniden değerleme oranı detayları için tıklayınız.

Emlak vergisi 2. taksit 2019 detaylarını sizler için derledik. Emlak vergisi 2 taksit 2019 ne zaman ödenecek ve emlak vergisi emlak vergisi 2.taksit ne zaman 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Emlak vergisi ödemeleri nereye yapılır sorusunun cevabı için tıklayınız.
Emlak vergisi hesaplama 2019 detayları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181