Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Cuma günü sona eriyor!
Her yıl 2 taksit şeklinde ödenen emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Cuma günü sona eriyor.

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım 2018 tarihinde başladı ve 30 Kasım 2018 tarihinde sona erecek. Ödemenin sorunlu olduğu emlak vergisi ödeme tarihleri 1. taksit için ise 31 Mayıs 2018 tarihinde son bulmuştu.

1319 sayılı Kanun gereğince düzenlenen ​emlak vergisi ödemeleri Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller için ödenmesi gerekiyor. Taşınmaz sahipleri tarafından ödemenin zorunlu olduğu konut vergisi ödemeleri arsa, arazi, mesken ve işyerleri için farklı oranlarda, vergi yılı içerisinde asgari rayiç değerler üzerinden hesaplanıyor.

Büyükşehir olan illerden mesken için binde 2, işyeri için binde 4, arsa için binde 6 ve arazi için binde 2 ödeme yapılırken büyükşehir olmayan illerde ise mesken için binde 1, işyeri için binde 2, arsa için binde 3 ve arazi için binde 1 ödeme yapılıyor. Konut vergisi bedelleri, taşınmaz malın rayiç bedeli üzerinden hesaplanıyor. Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor.

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri detaylarını sizler için derledik. Emlak vergisi son ödeme tarihi 2018 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181