Emlak vergisi beyannamesi 2019!
Taşınmaz sahipleri tarafından merak edilen emlak vergisi beyannamesi 2019 ile ilgili detayları sizler için araştırdık.

2019 emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir ?
Gerçek ya da tüzel kişiler satın aldıkları her taşınmaz için emlak beyannamesi vermek zorundadır. Ev vergisi beyannamesi verme süresi taşınmazın satın alındığı yılın sonuna kadar en geç verilmesi gerekiyor. Buda demek oluyor ki bu yıl alınan bir taşınmaz için emlak vergisi beyannamesi 2019 yılında 31 Aralık 2019 tarihine kadar veriliyor. Fakat alınan taşınmazsın inşaatı halihazırda devam ediyorsa inşaat tamamlandıktan ve tapu alındıktan sonra aynı yıl içerisinde verilmesi gerekir.

Beyanı yapılan tapu kütüğünün adına tescilli emlak için devlet kurumlarına her yıl belirlenen tutarın yatırılması işlemine emlak vergisi denilir. Emlak vergisi ödemeleri her yıl 2 taksit şeklinde ödenir. Beyan edilmeyen ya da eksik beyan edilen gayrimenkuller için bir takım cezalar uygulanır. 

Emlak vergisi beyannamesi 2019 detaylarını sizler için derledik. Konut vergisi beyannamesi ve emlak vergisi 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Emlak vergisi beyannamesi internetten nasıl verilir? Tıklayınız.
Emlak vergisi beyannamesi sorgulama için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181