Emlak vergisi beyannamesi cezası!
Emlak vergisi beyannamesi cezası ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Emlak beyannamesi verme süresi en geç taşınmazın satın alındığı yılın sonuna kadardır.

Emlak vergisi beyannamesi cezası detayları şu şekilde; 
Alınan taşınmazsın inşaatı halihazırda devam ediyorsa inşaat tamamlandıktan ve tapu alındıktan sonra aynı yıl içerisinde verilmesi gerekir. Beyan edilmeyen ya da eksik beyan edilen gayrimenkuller için bir takım cezalar uygulanır. 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’nda belirtilen esaslara göre emlak beyannamesi vermeme cezası 2018 hesaplanır.

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na göre;
Vergi değeri;
a) Arsa ve araziler için, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun asgari ölçüde birim değer tespitine ilişkin hükümlerine göre takdir komisyonlarınca arsalar için her mahalle ve arsa sayılacak parsellenmemiş arazide her köy için cadde, sokak veya değer bakımından farklı bölgeler (turistik bölgelerdeki cadde, sokak veya değer bakımından farklı olanlar ilgili valilerce tespit edilecek pafta, ada veya parseller), arazide her  il veya ilçe için  arazinin cinsi (kıraç, taban, sulak) itibarıyla takdir olunan birim değerlere göre,
b) Binalar için, Maliye ve Bayındırlık ve İskan bakanlıklarınca müştereken tespit ve ilân edilecek bina metrekare  normal inşaat  maliyetleri ile (a) bendinde belirtilen esaslara göre bulunacak arsa veya arsa payı değeri esas alınarak 31 inci madde uyarınca hazırlanmış bulunan tüzük hükümlerinden  yararlanılmak suretiyle, hesaplanan bedeldir.

Emlak vergisi beyannamesi zamanında verilmese ikinci derece usulsüzlük cezası uygulanır. Zamanında yapılmayan bildirimler vergi ziyaına neden olmuşsa, vergi ziyaı cezası da kesilir. 

Gerçek ya da tüzel kişiler satın aldıkları her taşınmaz için emlak beyannamesi vermek zorundadır. Beyanı yapılan tapu kütüğünün adına tescilli emlak için devlet kurumlarına her yıl belirlenen tutarın yatırılması işlemine emlak vergisi denilir. Emlak vergisi ödemeleri her yıl 2 taksit şeklinde ödenir.

Emlak vergisi beyannamesi süresi detaylarını sizler için derledik. Emlak beyannamesi cezası ne kadar 2018 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181