Emlak vergisi beyannamesi internetten nasıl verilir 2019!
Emlak vergisi beyannamesi internetten nasıl verilir 2019 sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Gayrimenkulün kime ait olduğunun ispatlanması için belediyelere bir takım evraklarla başvurulması gerekiyor.

Emlak vergisi beyannamesi internetten nasıl verilir 2019 sorusunun cevabı şu şekilde;
Emlak vergisi beyannamesi online olarak da gerçekleştiriliyor. Emlak vergisi beyannamesi e devlet üzerinden de yapılabiliyor. E devlet sistemi üzerinde Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne ait bölümden tapu taşınmaz beyanı yapılıyor. Tapu taşınmaz beyan e devlet için tıklayınız.

Emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir ?
Emlak vergisi beyannamesi sorgulama ve emlak vergisi ödeme işlemleri Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi kapsamında online olarak kolayca yapılabiliyor. "https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu" adresinden yapılacak olan sorgulama ve ödeme işlemleri için T.C kimlik no bilgileri yeterli oluyor. Ayrıca borç, bildirim, tahakkuk, ödeme, tahsilat başvurusu gibi birçok işlem konutun bağlı olduğu belediyenin e-belediye sisteminden de gerçekleştirilebiliyor.

Belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi ödemeleri gayrimenkulün bulunduğu belediyeye gitmeden de yapılabiliyor. Eğer ilgili belediyenin E-belediye sistemine kaydı varsa buradan da ödenebildiği gibi PTT'den havale ile ya da belediyenin emlak vergisi mükellef numarasını kullanarak da ödenebiliyor. Ayrıca ödeme işlemleri türkiye.gov.tr adresinin Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi kapsamında yapılabiliyor.

Emlak vergisi beyannamesi borç sorgulama için tıklayınız.
Emlak vergisi beyannamesi ödeme için tıklayınız.

Emlak vergisi beyannamesi internetten nasıl verilir 2019 sorusunun cevabını sizler için derledik. Emlak vergisi beyannamesi 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fikret Elçi 3 yıl önce

banner182

banner181