Emlak vergisi gecikme cezası ne kadar?
Taşınmazın kayıtlı olduğu belediyeler tarafından her yıl düzenli olarak 2 taksit şeklinde tahsil edilen emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 31 Mart 2017 tarihinde son buldu. 2. taksit için sürenin devam ettiği emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Kasım ayının sonuna kadar yapılabilecek. Peki ya emlak vergisi ödemesi gecikirse ne olur? 

Emlak vergisi gecikme cezası ne kadar?
Emlak vergisi ödemelerini, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye giderek ödeyebileceğiniz gibi, belediyenin e-belediye sistemi üzerinden de ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak unutulmaması gereken, emlak vergisi son ödeme tarihi 1 gün dahi geçen mülk sahiplerinin emlak vergisi gecikme cezası ödemek zorunda kalmasıdır. Belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisini belirtilen tarihler arasında ödemeyen kişiler, Emlak vergisi gecikme cezası olarak aylık yüzde 1,40 oranında gecikme zammı öder.
Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181