Emlak vergisi gider yazılabilir mi?
Emlak vergisi gider yazılabilir mi sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Konut ve işyeri sahiplerinin yanı sıra arazi ve arsa sahiplerinin de konut vergisi ödemeleri gerekiyor. Konut vergisi Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller için 1319 sayılı Kanun gereğince her yıl 2 taksit şeklinde ödeniyor. 

Emlak vergisi gider yazılabilir mi sorusunun cevabı şu şekilde;
Tüm taşınmaz sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi işyerlerinde gider olarak yazılabilmektedir. Gelir Vergisi Kanunu kapsamında madde 40'ta emlak vergisinin işyerinde gider olarak yazılabilen vergiler arasında yer aldığı açıkça beyan edilen edilmiştir.

Madde 40 – Safi kazancın tespit edilmesi için, aşağıdaki giderlerin indirilmesi kabul edilir:

1. Ticari kazancın elde edilmesi ve idame ettirilmesi için yapılan genel giderler. (Ek parantez içi hüküm: 25/5/1995 - 4108/19 md.) (İhracat, yurt dışında inşaat, onarma, montaj ve taşımacılık faaliyetlerinde bulunan mükellefler, bu bentte yazılı giderlere ilaveten bu faaliyetlerden döviz olarak elde ettikleri hasılatın binde beşini aşmamak şartıyla yurt dışındaki bu işlerle ilgili giderlerine karşılık olmak üzere götürü olarak hesapladıkları giderleri de indirebilirler.)

2. (Değişik: 27/12/1963 - 365/2 md.) Hizmetli ve işçilerin iş yerinde veya iş yerinin müştemilatında iaşe ve ibate giderleri, tedavi ve ilaç giderleri, sigorta primleri ve emekli aidatı (Bu primlerin ve aidatın istirdat edilmemek üzere Türkiye'de kain sigorta şirketlerine veya emekli ve yardım sandıklarına ödenmiş olması ve emekli ve yardım sandıklarının tüzel kişiliği haiz bulunmaları şartiyle), 27 nci maddede yazılı giyim giderleri;

3. İşle ilgili olmak şartiyle, mukavelenameye veya ilama veya kanun emrine istinaden ödenen zarar; ziyan ve tazminatlar;

4. İşle ilgili ve yapılan işin ehemmiyeti ve genişliği ile mütenasip seyahat ve ikamet giderleri (Seyahat maksadının gerektirdiği süreye maksur olmak şartiyle);

Emlak vergisi gider yazılabilir mi sorusunun cevabını sizler için derledik. İşyeri emlak vergisi gider yazılır mı sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberileri siteizden takip edebilirsiniz.

Hialal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181