Emlak vergisi nasıl hesaplanır?
Emlak vergisi hesaplaması ile ilgili olarak farklı oranlarda değerlemeler yapılmaktadır. Arsa, arazi, mesken ve işyerleri için farklı oranlarda, vergi yılı içerisinde asgari rayiç değerler üzerinden hesaplanıyor.

Emlak vergisi hesaplaması için en önemli kriterlerden biri; gayrimenkulun bağlı olduğu belediye eğer Büyük Şehir Belediyesi ise ödenmesi gereken vergi 2 katı çıkıyor. Örneğin normal belediyelerde binaların emlak vergisi binde 2 iken, büyükşehir belediyesinde emlak vergisi binde 4 olarak hesaplanır.

Emlak vergisi başvurusu için taşınmazın bulunduğu belediyeye giderek başvuru yapabilirsiniz. Emlak vergisi ödemek isteyen mükelleflerin aynı zamanda belediyelerden temin edilen formu da eksiksiz doldurması gerekiyor. Başvuru için gerekli belgeler ise şunlar:

-Tapu fotokopisi,
-Binalar için yapı kullanma izin fotokopisi,
-Binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak ve numarası)
-Beyan sahibinin ikamet ve arsa işyeri adresi,
-Vergi numarası ve T.C. kimlik numarası

Emlak vergisi nasıl hesaplanır haberimizin yanı sıra emlak vergisi ile ilgili tüm merak ettikleriniz için "Emlak vergisi" kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181