Emlak vergisi ne zaman ödenmeye başlar?
Yeni ev alanların merak ettiği emlak vergisi ne zaman ödenmeye başlar sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Her yıl olduğu gibi emlak vergisi ödeme 2019 yılında da 2 taksit şeklinde gerçekleştirilecek. 2019 yılı emlak vergisi ödeme tarihleri ilk taksitler için 1 Mart-31 Mayıs 2019 tarihleri arası olarak belirlenirken 2. taksit ödemeleri için 1-30 Kasım 2019 tarihleri arası olarak belirlendi.

Emlak vergisi ne zaman ödenmeye başlar sorusunun cevabı şu şekilde;
2019 yılı içinde alınan evin emlak beyannamesi yıl sonuna kadar verilmelidir. Fakat 2019 yılı emlak beyannamesi veren kişiler bu yıl içinde emlak vergisini ödemek zorunda değildir. Yani 2019 yılında alınan yeni evin emlak vergisi ödemeleri 2020 yılında yapılmaktadır. 2018 yılında alınan evin ise emlak vergisi bu yıl yani 2019'da ödenmektedir.

Emlak vergisi ne zaman ödenmeye başlar sorusunun cevabını sizler için derledik. Emlak vergisi ne zaman ödenir 2019 ve ev aldıktan ne zaman sonra emlak vergisi ödenir ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Emlak vergisi ödemeleri nereye yapılır sorusunun cevabı için tıklayınız.
Emlak vergisi hesaplama 2019 detayları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181