Emlak Vergisi Yapılandırma 2020 İle İlgili Bilmeniz Gerekenler!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen yeni düzenleme ile Emlak Vergisi Yapılandırma 2020 şartları belirlendi. Peki Emlak Vergisi Yapılandırma işlemleri nasıl olacak ? İşte detaylar...

Yapılan yeni düzenleme ile Emlak Vergisi, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Özel Tüketim Vergisi, tüm idari para cezaları ve KYK borçları da yapılandırma kapsamında olacak.  Bunların yanı sıra Çevre Temizlik Vergisi, İlan ve Reklam Vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ile faizleri de yapılandırma kapsamında yer alıyor.

Emlak Vergisi Yapılandırma 2020 Detayları;

1- 31 Ağustos 2020 tarihine kadar borçlar yapılandırmaya dahil edilebilecek

2- Yasanın çıkmasının ardından başvurular yıl sonuna kadar yapılabilecek

3- Başvurular ilgili vergi dairelerine doğrudan veya internet üzerinden yapılabilecek

4- Emlak Vergisi borçları 18 eşit taksitte ve 2 ayda bir ödenecek

5- Yapılandırma sonrası kalan tutar peşin ödenmesi durumunda tüm faizlerin yüzde 90'ı silinecek

6- Borcun gecikme faizi ve gecikme zammı hesaplanırken, aylık yüzde 0,35 olarak belirlenen yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) dikkate alınacak.

Yeni yapılandırma sonrası 2020 Emlak Vergisi Yapılandırma ile ilgili tüm güncel bilgileri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181