Engelli emlak vergisi muafiyeti için gerekli belgeler!
Her yıl 2 taksit şeklinde ödenen engelli emlak vergisi muafiyeti için gerekli belgeler detaylarını sizler için araştırdık.

Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller için 1319 sayılı Kanun gereğince ödenen emlak vergisini konut ve işyeri sahiplerinin yanı sıra arazi ve arsa sahipleri de ödemekle yükümlü oluyor. Resmi Gazete'de yayımlanan ilan kapsamında engelli kişiler belediyelere engelli kimlik kartlarını gösterdikleri taktirde Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Oranı (Sıfır) Uygulaması kapsamında emlak vergisinden muaf oluyor.

Resmi Gazete ilanında yer alan madde şu şekilde;
"Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Oranı (Sıfır) Uygulaması kapsamında 1319 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin ikinci fıkrasında, “Bakanlar Kurulu, kendisine bakmakla mükellef kimsesi olup onsekiz yaşını doldurmamış olanlar hariç olmak üzere hiçbir geliri olmadığını belgeleyenlerin, gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan ibaret bulunanların, gazilerin, özürlülerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin Türkiye sınırları içinde brüt 200 m2’yi geçmeyen tek meskeni olması (intifa hakkına sahip olunması hali dâhil) halinde, bu meskenlerine ait vergi oranlarını sıfıra kadar indirmeye yetkilidir. Bu hüküm, yukarıda belirtilenlerin tek meskene hisse ile sahip olmaları halinde hisselerine ait kısım hakkında da uygulanır. Muayyen zamanda dinlenme amacıyla kullanılan meskenler hakkında bu hüküm uygulanmaz. Geliri olmadığını belgelemenin usul ve esaslarını belirlemeye Maliye Bakanlığı yetkilidir.” hükmüne yer verilmiştir."

Engelli emlak vergisi muafiyeti resmi gazete ilanı için tıklayınız.

Engelli emlak vergisi muafiyeti için gerekli belgeler arasında öncelikle başvuru formu yer alıyor. Başvuru için özürlü kimlik kartı fotokopisi veya sağlık kurulu raporu fotokopisi isteniyor. Engelli emlak vergisi muafiyet dilekçesi için tıklayınız.

Tek bir gayrimenkule sahip olan kişilerin emlak vergisinden muaf tutulması için hiçbir gelire sahip olmadığını ve yalnızca Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan aldığı aylık ile geçimini sağladığını belgelemesi gerekiyor. Emlak vergisi muafiyet dilekçesi 2019 için tıklayınız.

Engelli emlak vergisi muafiyeti için gerekli belgeler detaylarını sizler için araştırdık. Özürlüler için emlak vergisi muafiyeti için gerekli evraklar ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Ev hanımı emlak vergisi muafiyeti için gerekli belgeler için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yeter 2 yıl önce

Selam ben yüzde 83 engelli 80 yaşında bayanım 2 evim var birinde zihinsel engelli çocuğu ile kızım oturuyor.digerinde kendim oturmaktayım neticede kira getirisi yok.en azından kendi oturduğum evde vergi muafiyeti den

banner182

banner181