Ev arsa vergisi ne zaman ödenir?
Taşınmaz sahipleri tarafından ödemenin zorunlu olduğu ev arsa vergisi ne zaman ödenir sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Ev arsa vergisi ne zaman ödenir sorusunun detayları şu şekilde;
Konut ve işyeri sahiplerinin yanı sıra arazi ve arsa sahiplerinin de emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. 2 taksit olarak ödemesi yapılan ev arsa vergisi ödeme tarihleri 2019 kapsamında ilk taksitler 1 Mart'ta başladı ve 31 Mayıs'ta sona erdi. Ev vergisinin 2. taksit ödemeleri ise 1 Kasım'da başlayacak ve 30 Kasım'da sona erecek.

Ev vergisinin gecikme oranı 19 Ekim 2010 tarihinden itibaren aylık yüzde 1,40 olarak belirlendi. Ev vergisi gecikme faizi 5 Eylül 2018 tarihinde verilen karardan sonra aylık yüzde 2 olarak belirlendi. Bu kapsamda 2019 yılında bina vergisi gecikme zammı aylık yüzde 2 oranında uygulanacak.

Ev arsa vergisi ne zaman ödenir sorusunun detaylarını sizler için derledik. arsa emlak vergisi ne zaman ödenir ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Emlak vergisi ödemeleri nereye yapılır sorusunun cevabı için tıklayınız.
Emlak vergisi hesaplama 2019 detayları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181