Ev hanımı emlak vergisi muafiyeti için gerekli belgeler!
Ev hanımı emlak vergisi muafiyeti için gerekli belgeler detaylarını sizler için araştırdık. Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller için 1319 sayılı Kanun gereğince her yıl 2 taksit şeklinde ödeniyor. Konut ve işyeri sahiplerinin yanı sıra arazi ve arsa sahiplerinin de emlak vergisi ödemeleri gerekiyor.

Ev hanımı emlak vergisi muafiyeti için gerekli belgeler şu şekilde;
- Vergi mükellefiyetinin bulunmadığına dair belge.
- T.C. Emekli Sandığı, Bağ Kur ve Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğünün ilgili birimlerinden alınan ve aktif sigortalı olmadığını gösterir belgeler.

Eğer mülk sahibinin herhangi bir geliri bulunmuyor ise emlak vergisi ödemesinden muaf tutuluyor. Ayrıca, engelliler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri, emekliler ve 200 metrekareyi geçmeyen tek bir gayrimenkule sahip olanlar kişiler de emlak vergisinden muaf sayılıyor.

Tek bir gayrimenkule sahip olan kişilerin emlak vergisinden muaf tutulması için hiçbir gelire sahip olmadığını ve yalnızca Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan aldığı aylık ile geçimini sağladığını belgelemesi gerekiyor. Emekliler de aynı durumlarda emlak vergisinden muaf olabiliyor. Emlak vergisi muafiyeti için belediyeye müracaat ederek dilekçe verilmesi yeterli oluyor.

Ev hanımı emlak vergisi muafiyeti için gerekli belgeler detaylarını sizler için araştırdık. Ev hanımı vergi muafiyeti ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Semra Bural 3 yıl önce

Ev hanımıyım. Emekli aylığım yok. 40 metrekare yazlık ev benim adıma kayıtlı. Oturduğumuz ev eşimin üzerine kayıtlı ve emekli aylığı alıyor. Ben emlak vergisi ödeyecek miyim?

Avatar
Semra Bural 3 yıl önce

Ev hanımıyım. Emekli aylığım yok. 40 metrekare yazlık ev benim adıma kayıtlı. Oturduğumuz ev eşimin üzerine kayıtlı ve emekli aylığı alıyor. Ben emlak vergisi ödeyecek miyim?

Avatar
Murat 3 yıl önce

İyi günler eşi emekli ev hanımının, ev hanımının kendi adına şu anda boş olan ev için emlak vergisi ödenir mi

Avatar
F.gülseren ulutaş 5 yıl önce

Vergi muafiyet dilekçe örneği istiyorum

Avatar
Salih Arslan 5 yıl önce

200 metre kareyi aşmayan evi ile birlikte hisseli arsası olan ev hanımı vergi muafiyetinden faydalanabilir mi? Belediyeye dilekçe verdiğimizde dilekçemizi işleme almadı konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Avatar
Onur 5 yıl önce

Ben eşim adına Polatlı belediyesine başvurdum olmuyor dediler

Avatar
yücel yücel 4 yıl önce

Tek dairem var başka gelirim yok eşimin kira geliri var bu durum benım emlak vergisinden muaf olmama engelmidir selamlar

Avatar
yücel yücel 4 yıl önce

Tek dairem var ev hanımıyım başka gelirim yok eşimin kira geliri var .emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilirmiyim selamlar

banner182

banner181