Ev hanımlarına ev vergisi var mı?
Her yıl ödenmesi zorunlu olan ev hanımlarına ev vergisi var mı sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Eğer mülk sahibinin herhangi bir geliri bulunmuyor ise emlak vergisi ödemesinden muaf tutuluyor. Ayrıca, engelliler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri, emekliler ve 200 metrekareyi geçmeyen tek bir gayrimenkule sahip olanlar kişiler de emlak vergisinden muaf sayılıyor.

Ev hanımlarına ev vergisi var mı sorusunun detayları şu şekilde;
Ev hanımının tek konutu varsa ve bu konutun brüt alanı 200 metreyi geçmiyor ise emlak vergisinden muaf tutulur. 4962 sayılı kanun ile getirilmiş olup 2004 yılından beri uygulanan kanun kapsamın bu şartı yerine getiren ev hanımları emlak vergisinden muaf tutuluyor.

Ev hanımı ev vergisi muafiyeti için gerekli belgeler şu şekilde;
- Vergi mükellefiyetinin bulunmadığına dair belge.
- T.C. Emekli Sandığı, Bağ Kur ve Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğünün ilgili birimlerinden alınan ve aktif sigortalı olmadığını gösterir belgeler.

Ev hanımlarına ev vergisi var mı sorusunun detaylarını sizler için araştırdık. ev hanımları ev vergisi ödüyor mu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181