Ev vergisi engelli indirimi!
Her yıl 2 taksit şeklinde ödenen ev vergisi engelli indirimi detaylarını sizler için araştırdık.

Ev vergisi engelli indirimi detayları şu şekilde;
Resmi gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında özürlü emlak vergisi indirimi kapsamında oran yüzde sıfıra indirildi. Bu yönetmelik ile kişiler belediyelere engelli kimlik kartlarını gösterdikleri taktirde Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Oranı (Sıfır) Uygulaması kapsamında emlak vergisinden muaf oluyor.

Engellilere konut vergisi indirimi için gerekli belgeler arasında öncelikle başvuru formu yer alıyor. Başvuru için özürlü kimlik kartı fotokopisi veya sağlık kurulu raporu fotokopisi isteniyor. Engelli kişilerin vergiden muaf olmaları için engel durumunun belirli bir oranda olması gerekmemektedir. Yalnızca bu kişilerin engelli kimlik kartına veya engelli olduğuna dair sağlık kurulundan alınan engelli raporuna sahip olması vergiden muaf tutulması için yeterlidir.

Ev vergisi engelli indirimi detaylarını sizler için araştırdık. Emlak vergisi engelli indirimi 2019 ve özürlü ev vergisi indirimi ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Engelli emlak vergisi muafiyeti için gerekli belgeler için tıklayınız.
Ev hanımı emlak vergisi muafiyeti için gerekli belgeler için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181