Ev vergisi nereye ödenir 2018!
Ev vergisi nereye ödenir 2018 sorusunun detaylarını sizler için derledik. Taşınmaz sahipleri tarafından ödemenin zorunlu olduğu konut vergisi vergisi ödemeleri arsa, arazi, mesken ve işyerleri için farklı oranlarda, vergi yılı içerisinde asgari rayiç değerler üzerinden hesaplanıyor. Konut vergisi son ödeme 2018 1. taksit için 31 Mayıs 2018 tarihinde son buldu. emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ise 1 Kasım ila 30 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Konut ve işyeri sahiplerinin yanı sıra arazi ve arsa sahiplerinin de konut vergisi ödemeleri gerekiyor. Konut vergisi Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller için 1319 sayılı Kanun gereğince her yıl 2 taksit şeklinde ödeniyor. 

Ev vergisi nereye ödenir 2018 sorusunun detayları şu şekilde; konut vergisi ödemeleri belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Fakat konut vergisi ödemeleri gayrimenkulün bulunduğu belediyeye gitmeden de yapılabilir. Eğer ilgili belediyenin E-belediye sistemine kaydı varsa buradan da ödenebildiği gibi PTT'den havale ile ya da belediyenin emlak vergisi mükellef numarasını kullanarak da gerçekleştirilebilir.

Büyükşehir olan illerden mesken için binde 2, işyeri için binde 4, arsa için binde 6 ve arazi için binde 2 ödeme yapılırken büyükşehir olmayan illerde ise mesken için binde 1, işyeri için binde 2, arsa için binde 3 ve arazi için binde 1 ödeme yapılıyor. Konut vergisi bedelleri, taşınmaz malın rayiç bedeli üzerinden hesaplanıyor. Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor.

Ev vergisi nereye ödenir 2018 sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181