Ev vergisi ödeme tarihleri 2019!
Taşınmaz sahipleri tarafından merak edilen ev vergisi ödeme tarihleri 2019 detaylarını sizler için araştırdık.

Emlak vergisi yeniden değerleme oranı 2019 değeri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tespit edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanan Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile açıklandı. Buna göre ev vergisi yeniden değerleme oranı 2019; 2018 yılı için belirlenen yeniden değerleme oranı olan yüzde 23,73 'ün yarısı; yani yüzde 11,865 olarak belirlendi.

Emlak vergisi ne zaman ödenir 2019 ?
Ev vergisi ödeme tarihleri 2019 detayları şu şekilde; Her yıl olduğu gibi ev vergisi ödeme 2019 yılında da 2 taksit şeklinde gerçekleştirilecek. Belediyeler tarafından tahsil edilen 2019 yılı emlak vergisi ödeme tarihleri ilk taksitler için 1 Mart-31 Mayıs 2019 tarihleri arası olarak belirlenirken 2. taksit ödemeleri için 1-30 Kasım 2019 tarihleri arası olarak belirlendi.

Emlak vergisi ödemeleri belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Fakat emlak vergisi ödemeleri gayrimenkulün bulunduğu belediyeye gitmeden de yapılabiliyor. Eğer ilgili belediyenin E-belediye sistemine kaydı varsa buradan da ödenebildiği gibi PTT'den havale ile ya da belediyenin emlak vergisi mükellef numarasını kullanarak da ödenebiliyor. Ayrıca ödeme işlemleri türkiye.gov.tr adresinin Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi kapsamında yapılabiliyor.

Ev vergisi ödeme tarihleri 2019 detaylarını sizler için derledik. Ev vergisi ne zaman 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Emlak vergisi ödemeleri nereye yapılır sorusunun cevabı için tıklayınız.
Emlak vergisi hesaplama 2019 detayları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181