Ev vergisi ödenmezse ne olur?
Taşınmaz sahipleri tarafından merak edilen ev vergisi ödenmezse ne olur sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Ev vergisi ödenmezse ne olur sorusunun detayları şu şekilde;
Ev vergisi ödenmediği taktirde gecikme faizi uygulanıyor. Konut vergisinin ödenmediği durumlarda gecikme faizi 19 Ekim 2010 tarihinden itibaren aylık yüzde 1,40 olarak uygulanıyordu. Bu oran 5 Eylül 2018 tarihinden sonra aylık yüzde 2 oranında uygulanamaya başladı. Bu kapsamda 2019 yılında konut vergisi gecikme faizi aylık yüzde 2 oranında uygulanacak.

Tüm gayrimenkuller için her yıl 2 taksit şeklinde ödenen emlak vergisi ödemeleri muafiyet şartlarını taşımayan tüm gayrimenkul sahipleri tarafından yapılıyor. Ödemenin zorunlu olduğu bu vergisi ödenmediği taktirde konut vergisi gecikme faizi uygulanıyor.

Ev vergisi ödenmezse ne olur sorusunun detaylarını sizler için derledik. ev vergi borcu ödenmezse ne olur ve ev vergisi zamanında ödenmezse ne olur ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Emlak vergisi muafiyet şartları için tıklayınız.
Emlak vergisi muafiyet dilekçesi 2019 için tıklayınız.
Emlak vergisi ödeme tarihleri detayları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181