Konut vergisi e devlet!
Tüm konutlar için mülk sahipleri tarafından ödenmesi gereken konut vergisi e devlet detaylarını sizler için derledik. 

Konut vergisi Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller için 1319 sayılı Kanun gereğince her yıl 2 taksit şeklinde ödeniyor.

Konut vergisi e devlet detayları şu şekilde;
Konut vergisi borcu ödemelerinden önce e devlet üzerinden güncel borç tutarını öğrenebilirisiniz. Konut vergisi sorgulama ve ödeme işlemleri için E- Devlet sayfasına veya Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti sayfasına e devlet şifresi, T.C. Kimlik kartı, mobil imza, elektronik imza yada banka bilgileri ile giriş yapılabiliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı kapsamında konut vergisi sorgulama e devlet için tıklayınız.

Emlak vergisi ödemeleri belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Fakat emlak vergisi ödemeleri gayrimenkulün bulunduğu belediyeye gitmeden de yapılabilir. Eğer ilgili belediyenin E-belediye sistemine kaydı varsa buradan da ödenebildiği gibi PTT'den havale ile ya da belediyenin emlak vergisi mükellef numarasını kullanarak da gerçekleştirilebilir.

Konut vergisi e devlet detaylarını sizler için derledik. e devlet konut vergisi sorgulama ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Emlak vergisi 2019 ödeme tarihleri için tıklayınız.
Emlak vergisi 2019 artış oranları için tıklayınız.
Emlak vergisi 2019 sorgulama için tıklayınız.
Emlak vergisi 2019 hesaplama için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181