Konut Vergisi Kanunu!
2019 yılı kapsamında ilk taksit ödemeleri sona eren Konut Vergisi Kanunu detaylarını sizler için araştırdık.

1319 sayılı Kanun gereğince her yıl 2 taksit şeklinde ödenen ev vergisi ilk taksit ödemeleri 1 Mart ve 31 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. 1-30 Kasım 2019 tarihinde 2. taksitleri ödenecek olan konut vergisi vergisi ödemeleri arsa, arazi, mesken ve işyerleri için farklı oranlarda, vergi yılı içerisinde asgari rayiç değerler üzerinden hesaplanıyor

11 Ağustos 1970 yılında Resmi Gazete'de yayımlanarak Konut Vergisi Kanunu yürürlüğe girdi. Konut Vergisi Kanunu pdf için tıklayınız.

Konut vergisi ödemeleri belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Fakat emlak vergisi ödemeleri gayrimenkulün bulunduğu belediyeye gitmeden de yapılabilir. Eğer ilgili belediyenin E-belediye sistemine kaydı varsa buradan da ödenebildiği gibi PTT'den havale ile ya da belediyenin emlak vergisi mükellef numarasını kullanarak da gerçekleştirilebilir.

Konut Vergisi Kanunu detaylarını sizler için derledik. konut vergisi kanunu 2019​ ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181