Konut vergisi muafiyeti için gerekli belgeler!
Konut sahipleri tarafından merak edilen konut vergisi muafiyeti için gerekli belgeler detaylarını sizler için araştırdık.

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller için 1319 sayılı Kanun gereğince her yıl 2 taksit şeklinde ödeniyor. Konut ve işyeri sahiplerinin yanı sıra arazi ve arsa sahiplerinin de emlak vergisi ödemeleri gerekiyor.

Tek bir gayrimenkule sahip olan kişilerin emlak vergisinden muaf tutulması için hiçbir gelire sahip olmadığını ve yalnızca Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan aldığı aylık ile geçimini sağladığını belgelemesi gerekiyor. Konut vergisi muafiyeti için gerekli belgeler arasında öncelikle başvuru formu yer alıyor. Emlak vergisi muafiyet dilekçesi 2019 için tıklayınız.

Diğer emlak vergisi için gerekli olan belgeler şu şekilde;
- Vergi mükellefiyetinin bulunmadığına dair belge.
- T.C. Emekli Sandığı, Bağ Kur ve Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğünün ilgili birimlerinden alınan ve aktif sigortalı olmadığını gösterir belgeler.

Konut vergisi muafiyeti için gerekli belgeler detaylarını sizler için araştırdık. Emlak vergisi muafiyeti için gerekli evraklar ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Ev hanımı emlak vergisi muafiyeti için gerekli belgeler için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181