Yeni ev alımında emlak vergisi muafiyeti!
Birçok kişinin merak ettiği yeni ev alımında emlak vergisi muafiyeti detaylarını sizler için araştırdık.

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller için taşınmaz sahipleri tarafından ödemenin zorunlu olduğu vergiye deniyor. Her yıl 2 taksit şeklinde ödenen vergi için Yeni ev aldım emlak vergisi ödeyecek miyim sorusunun cevabı merak ediyor.

Konut ve işyeri sahiplerinin yanı sıra arazi ve arsa sahiplerinin de ödemesi gereken emlak vergisinden yeni ev alanlar da bazı durumlarda muaf olabiliyor. İşte yeni ev alımında emlak vergisi muafiyeti detayları;
Eğer yeni ev alan mülk sahibinin herhangi bir geliri bulunmuyor ise emlak vergisinin diğer muafiyet şartlarını da taşıyor ise muaf alabiliyor.

Emlak vergisi muafiyeti şartları şu şekilde;
- Brüt 200 metrekareyi aşmayan tek bir konuta sahip olunması
- Yalnızca Sosyal Güvenlik Kurumları'nın birinden emekli, dul, yetim, ölüm ve malulen emekli maaşına sahip olunması,
- Başka ülkeden emekli olunması, 
- Yazlık niteliği taşıyan bir evinin bulunmaması,
- Aldığı emekli maaşın dışında herhangi bir gelirinin olmaması,
- Birden fazla gayrimenkulde hisse sahibi olmaması,
- Kendi evini kiraya vererek gelir elde etmemesi, şartlarını yerine getiren emekliler emlak vergisinden muaf tutuluyor.

Ayrıca kira gelir vergisi muafiyeti 2019 istina oranı da belli oldu. Gelir Vergisi Genel Tebliği'ne göre kira gelir vergisi istisnası 2019 kapsamında​ mesken kira gelirleri için istisna oranı 5 bin 400 TL olarak belirlendi. 2019 işyeri kira geliri istisnası ise büyükşehir belediyesi sınırları içindeki yerler için 9 bin TL iken büyükşehir belediyesi sınırları dışındaki yerler için 6 bin TL oldu.

Yeni ev alımında emlak vergisi muafiyeti detaylarını sizler için derledik. Yeni alınan evin emlak vergisi muafiyeti ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Emlak vergisi muafiyet dilekçesi 2019 için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181