Erzincan'da Kızılay ve Hocabey mahallelerinde kentsel dönüşüm başlıyor!
Resmi gazetenin 11.11.2019 tarih ve 30945 sayılı nüshasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan 1775 sayılı karar metni doğrultusunda Kızılay ve Hocabey Mahallelerinde kentsel dönüşüm başlatılıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun;
“Alınan bu karar doğrultusunda kamulaştırma çalışmaları başlatılarak akabinde bu mahallelerimiz şehrin vizyonuna yakışır bir şekilde kentsel dönüşüm uygulanarak yeniden inşa edilecektir.

Bu karar kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracak ve dönüşüm işlemleri yapılırken karşılaşılması muhtemel aksaklıkların çözümünü sağlayacaktır.
Kentsel dönüşüm projesi kapsamında bulunan taşınmaz maliklerine öncelikli olarak konut ve iş yeri tercihi sunulacaktır. İsteyen malikler taşınmazların kamulaştırma bedelini de talep edebilecektir.

Kentsel dönüşüm işlemlerinde maliklerin hak kaybına uğramaması için Belediyemizce tüm önlemler alınacak ve dönüşüm işlemleri belediyemiz öncülüğünde şehrin yerel imkânları ile yapılacaktır.

Bu kararnamenin Hocabey ve Kızılay Mahallesindeki hemşehrilerim başta olmak üzere tüm Erzincan’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu mahallelerin dönüşüm sürecindeki destekleri için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Valimiz Sayın Ali Arslantaş’a, Milletvekillerimiz Sayın Süleyman Karaman ve Sayın Burhan Çakır’a, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Sayın Mücahit Demirtaş’a, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sayın Sinan Aksu’ya Erzincan halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Erzincan Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nuray HOlas 3 yıl önce

Bizimde orada11arsamiz+uç katlı evimiz var...nasıl olacak...Hıdıroğlu ihsan efendinin torunuyum.

Avatar
Nuray HOlas 3 yıl önce

Bizimde orada11arsamiz+uç katlı evimiz var...nasıl olacak...Hıdıroğlu ihsan efendinin torunuyum.

banner182

banner181