Erzincan Üzümlü TOKİ hak sahipleri belli oldu!
Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı devam eden 361 Tarımköy konutunun hak sahipleri kura ile belirlendi.

Kura töreni 29 Nisan 2019, Pazartesi günü Üzümlü İlçesi Belediye Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirildi. Yerel mimari anlayışıyla inşa edilen konutların 209’u 2+1 planında, 152’si ise 3+1 planında inşa ediliyor.

TOKİ’den 6 bin 455 konutluk Tarımköy Projesi
TOKİ, ürettiği 840 bin konut ile dar ve orta gelirli vatandaşların yüzünü güldürdü. Konut atağını kırsal bölgelere kadar taşıyan TOKİ, Tarımköy Projeleriyle sıfırdan köyler inşa ediyor.  Bugüne kadar Tarımköy Uygulamaları kapsamında 6 bin 455 konut yapan TOKİ, her bölgenin ihtiyaç ve özelliklerine göre farklı konutlar yapıyor. 

TOKİ, Tarımköy uygulamaları ile yeşil alanı, düzenli yolları, alt yapısı, çocuk parkı, okulu ve sağlık ocağı bulunun yeni yaşam alanları oluşturtuluyor. Tarımköy Projeleri ile vatandaşlara sosyal tesisleri ve altyapısıyla hazır modern bir köyde yaşama imkânı sunan TOKİ, Hem barınma ihtiyacının sağlanması hem de ekonomik anlamda gelişim ile göç sorununa karşı da alternatif bir önlem oluşturuyor.

Tarımköy Projeleri ile yerel halkın iş görmede örgütlenmesi, ülke içinde ve dışında pazarlanabilir nitelikte tarımsal ürünlerin üretilmesi, işlenmesi, değerlendirilmesi, depolanması, bozulmadan saklanması, oluşturulacak şirket veya kooperatifler aracılığı ile pazarlanması amaçlanıyor.

Vatandaşlara tarıma elverişli arazi tahsis edilirken, dağınık durumdaki yerleşim yerleri bir araya toplanıyor ve mevcut köy mimarisi ve dokusunun korunmasına özen gösteriliyor.  Ayrıca yerel mimari doku korunarak yenileniyor.

Erzincan Üzümlü Toki kura sonuçları için tıklayınız.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181