'Eskişehir'de sıfır kiralık daire bulmak çok zor!'
Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, emlak piyasasındaki son durumları değerlendirdi. Eskişehir'de son dönemlerde emlak piyasasında yaşanan en büyük sorunun kent merkezinde sıfır kiralık daire bulmakta yaşanan güçlük olduğunu ifade eden Çelik, kent genelinde kiralık ev fiyatlarında ise herhangi bir artışın yaşanmadığını ifade etti.

Çelik, şunları söyledi: "özellikle öğrencilere yönelik evlerin fiyatları aynı, geçen sene de arkadaşlarımızın elinde evler kaldı. Yaz mevsimi ve düğün sezonu olması itibari ile yeni evlenecekler, emlakçıdan eşyaları yeni olduğu gerekçesi ile şehir merkezinde sıfır daireleri kiralamak istediklerini söylüyorlar. Şehrimizde evlerin yenileşmesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında çok hızlı gerçekleşmiyor, ağır aksak ilerliyor. Eski evlerin yıkılıp yapılması ağır ilerliyor ve bundan dolayı da şehir merkezinde yeni ev bulmakta sıkıntı yaşıyoruz."

Merkezde yeni 2+1,3+1 evlerin kira fiyatlarının 800 TL ile 3 bin TL arasında değiştiğini ifade eden Çelik "Kentsel dönüşüm kapsammda yıkılıp yeniden yapılması planlanan evler ile ilgili sıkıntı varsa, her kurum kendi üzerine düşeni gerçekleştirmeli. Bir an önce binaların yenilenmesi gerekmektedir diye düşünüyorum" dedi.

Posta Eskişehir Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181