Eskişehir'e yeni bir Süperkent kuruluyor!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, 'Süperkent' pilot projesi kapsamında, Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Tepebaşı mevkiinde 838 hektarlık bölgeyi rezerv yapı alanı ilan ettiklerini belirterek, bu alanda 4 etaplık bir çalışmayla, yaklaşık 75 bin vatandaşın yaşayacağı yeni bir kent kuracaklarını bildirdi. 'Süperkent Standardı Uygulama Altyapısı ve Pilot Uygulaması' sempozyumunda konuşan Sarı, Türkiye'de 1950 sonrasında başlayan köyden şehre göç dalgasının iyi yönetilememesi nedeniyle şehirlerin plansız ve programsız şekilde büyüdüğünü, bu problemi ortadan kaldırmak için 2012 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 'Kentsel Dönüşüm Seferberliği' başlatıldığını anımsattı.

190 BİNYAPI DÖNÜŞÜYOR
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, 2014 sonu itibarıyla 81 ilin tamamında dönüşümü başlattıklarını ifade eden Sarı, "Halihazırda 1 milyon 214 bin 505 vatandaşımıza ait 189 bin 649 yapıda, dönüşümü sürdürüyoruz" dedi.

Devlete kâr sağlayacak
Bakan Sarı, Süperkent sistemiyle kentsel hizmetlerin sağlanması amacıyla oluşan giderlerde minimum yüzde 44 tasarruf yapacaklarını dile getirdi. Projenin, 14'üncü yıldan itibaren, devlete maddi anlamda kâr sağlamaya başlayacağını bildiren Sarı, "Tükettikçe kâr eden, sadece tüketen değil üreten bir şehir olacak" dedi.

Törende kendisine bisiklet hediye edilen Bakan Sarı, "Çok anlamlı bir hediye gerçekten" derken, "Şu anda kullanmamı beklemiyorsunuzdur inşallah diyerek de espiri yaptı.


Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181