Eskişehir Riskli Alan Projesi hakkında tüm detaylar!
Eskişehir merkezde Bakanlar Kurulu Kararı ile “Riskli Alan” ilan edilen 56.4 hektarlık alan, Mustafa Kemalpaşa Mahallesi'nin tamamı ve Mamure, Işıklar, Yeni Mahalle, Kurtuluş, Deliklitaş, Hacı Alibey ve İhsaniye Mahallelerinin bir kısmını kapsıyor.

Proje kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında proje ile ilgili çalışmalara devam ediliyor.

Riskli Alan İlan edilen bölgede geliştirilen proje ile 
Mustafa Kemalpaşa Mahallesi'nin tamamı ve Mamure, Işıklar, Yeni Mahalle, Kurtuluş, Deliklitaş, Hacı Alibey ve İhsaniye Mahallelerinin bir kısmını kapsayan bölgenin, altyapısı ve sosyal donatısı tamamlanmış, sağlıklı, güvenilir kentsel yaşam alanına dönüştürülmesi planlanıyor.

Şehrin ortasından geçmesi sebebi ile turizm açısından da şehri destekleyen Porsuk Çayı’nın korunması, çevresinin yeşil alanlar ile geliştirilmesi de proje kapsamında hedeflenenler arasında yer alıyor.

Kent merkezinde çöküntü alanı haline gelmiş, ekonomik faaliyetine son verilmiş ve atıl durumda kalmış olan alanların değerlendirilmesi ile konut ve ticari kullanımlar bir arada tasarlanarak, bölgede gece-gündüz canlı ve yaşayan kent merkezi oluşturulması ve ulaşım problemine neden olan dar sokak/yollar ile otopark sıkıntısına da çözüm üretilmesi planlanıyor.



PROJE KAPSAMINDA NELER YAPILDI?
- “Halihazır Harita” çalışması tamamlandı.
- “Jeolojik ve Jeoteknik Etüt Raporu” hazırlandı.
- Mevcut durum analizlerine ilişkin saha çalışmaları tamamlandı.
- “Hak Sahipliği Tespiti ve Gayrimenkul Değerlemeye Esas Verilerin Hazırlanması” çalışması tamamlanmıştır.
- “Alana İlişkin Stratejiler ve Dönüşüm Modelinin Belirlenmesi”ne ilişkin araştırmalar tamamlandı.
- “İmar Planı Taslakları” ile “Kentsel Tasarım Projesi Taslakları” hazırlandı.

PROJE ŞU AN HANGİ AŞAMADA?
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi web portalında belirtilen son durum bilgisi ise şu şekilde;

-Hazırlanan “İmar Planı Taslakları” ile “Kentsel Tasarım Projesi Taslakları” üzerinden, kentsel dönüşüm modeli çalışmaları devam etmekte olup; bu çalışmalar ile eşgüdümlü olarak hazırlanan plan ve proje taslakları revize edilmekte.

-Uzlaşma ve tanıtım faaliyetlerinin yapılacağı, Kentsel Dönüşüm İletişim Merkezi (Büyükşehir Belediyesi Eski Nikah Salonu) hazırlanmakta.

Hilal Misirli / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181