Gaziantep Belediyesi 'Enerji Verimliliğinde Yenilikçi Çözümler' semineri düzenledi!
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Enerji Verimliliğinde Yenilikçi Bina Yaklaşımları: Enerji Tasarruflu Binalarda Isı Yalıtım Teknikleri ve Uygulama Yöntemleri" semineri düzenlendi. 

Gaziantep Ekolojik Bina'da gerçekleştirilen eğitimde Dr. Kemal Gani Bayraktar, Gaziantep’in ikinci gün bölgesinde olduğunu ve ülkemizde yalıtım, yönetmelikler ve güncel gelişmeleri anlattı. Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği’nin öneminden bahseden Bayraktar, enerji kimlik belgesi uygulaması ve Türkiye’nin yıllık enerji tüketimi ve salım verilerine değindi.

Daha sonra ısı yalıtımının gerekliliğini termal kamera görüntüleri eşliğinde yalıtımlı ve yalıtımsız duvarlardan örnekler vererek anlatan Bayraktar, doğru yalıtım için doğru malzeme seçimi ve doğru uygulamanın şart olduğunu belirterek, yalıtım malzemelerinin teknik özelliklerini kıyaslamalı olarak katılımcılarla paylaştı.
 
2014 yılından bu yana faaliyette olan Gaziantep Ekolojik Bina'da Enerji Tasarrufu, Yenilenebilir Enerjiler, Çevreye karşı duyarlı yapılanmalarla ilgili her yaş grubuna yönelik faaliyetler yürütülmektedir.

Gaziantep Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181