Gaziantep Şahinbey eski garajdaki köhne yapılar yıkılıyor!
Eski garajlardaki esnafı Şahinbey Karataş Sanayi Sitesi’ne taşıyarak daha yaşanılabilir, geniş ve ferah iş yerlerine taşıyan Şahinbey Belediyesi, eski köhne iş yerlerini yıkarak, İnönü Caddesine alternatif olarak yapılan yolun çalışmaları devam ediyor.

Yapılan yıkım çalışmaları sonrasında yapılacak yolun bir ucu 15 Temmuz Demokrasi Bulvarına diğer ucu ise Özdemirbey Caddesi’ne bağlanacak. Yapılacak çalışma sonrasında şehir içindeki trafiğin yükü hafifletilmiş olacak.

Deprem Ülkesiyiz
Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları ile depreme dayanıksız binaların ortadan kalktığını belirterek, “Türkiye bir deprem ülkesi ve Bodrumda 6.3 şiddetinde bir deprem yaşandı. Aynı zamanda ülkemizde beklenen bir Marmara depremi mevcut. Bu nedenle de binalarımızın depreme dayanıklı olması çok önemli. Biz göreve başladığımızda yüzde 80 riskli yapı vardı. Bu rakam şu anda yüzde 60’a indi.  Bu nedenle kentsel dönüşüm büyük önem arz ediyor. Bizde Şahinbey Belediyesi olarak bu yönde çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz.  Bu güne kadar 6743 evin kamulaştırmasını ve yıkımını gerçekleştirdik. Buradaki amacımız riskli yapıları yenilemek, dar yolları genişletip ulaşım imkanını rahatlatmak ve insanlarımızın park ve okul ihtiyacını karşılayarak vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak. Şu ana kadar Şahinbey Belediyesi olarak 500 milyon TL’nin üzerinde kamulaştırmayı vatandaşın gönül rızasıyla yaptık. Şimdiye kadar yıkımını yaptığımız hiçbir binanın yıkımda polisiye ve zabıtalık olay meydana gelmedi. İnşallah bundan sonrada gelmeyecek. Yaptığımız çalışmalarla Türkiye’ye ve Dünyaya örnek bir kentsel dönüşüm çalışmasıyla Şahinbey İlçesi’ndeki tüm riskli yapıların tamamını yenilemek istiyoruz” dedi.

Şahinbey Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181