Gaziantep Şahinbey Mavikent 5. Etap kuraları çekildi!
Gaziantep Şahinbey Mavikent 5. Etap kura sonucu için tıklayınız

Ev sahibi olma hayali ile sabahın erken saatlerinde Karataş Kapalı Spor Salonuna gelen binlerce vatandaş kurada talihli olabilme heyecanını yaşadılar. Kurada isimleri çıkan vatandaşlar sevinç göz yaşları döktüler.

Karataş Spor Salonu’nda düzenlenen kura törenine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Şamil Tayyar, Abdulkadir Yüksel, Canan Candemir Çelik, SKM Başkanı Mehmet Sarı, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci , AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet Kardeşimi Kutluyorum
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Konut projelerine destek vermeye devam edecekleri müjdesini vererek, “ Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kardeşimiz icraatlarına devam ettiği için yönümüzü Gaziantep’e çevirdik. Bu muhteşem törende yanınızda olmak istedik. Kurada isimleri çıkan kardeşlerimi tebrik ediyorum ismi çıkmayanlar ise üzülmesin. Belediyelerimiz konut yapmaya devam ediyor. Bizlerde bu konuda destek vermeye devam edeceğiz. Özellikle dar gelirli ailelerin konut sahibi olabilmesi için arazi verdik vermeye de devam edeceğiz. Adı her ne kadar sosyal konut da olsa gördük ki nitelikli ve kaliteli konutlar yapılıyor. Bende bu vesile ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kardeşimizi ve ekibini canı gönülden tebrik ediyorum. Şahinbey Belediyesi bütçesini 9 kat arttırdı ve bu bütçenin yüzde 80’nini de Şahinbeyli vatandaşlarımıza hizmet olarak harcıyor. Kentsel dönüşüm bunun en güzel örneğidir. Kentsel dönüşüm Gaziantep’in yaşanılabilir bir hale gelmesi için en önemli yatırımdır ” dedi.

Herkes Ev Sahibi Olacak
Gaziantep AK Parti Milletvekili Abdülkadir Yüksel ise, dünyada mekan, ahirette imanın gerektiğini belirterek, "Biz fark oluşturan kadrolarız. Bu kadrolarla iftihar ediyoruz. 1994'te belediyecilik anlamında İstanbul'da tarih yazan liderimiz, belediyeciliğin Türkiye'de reform yapması gerektiğini, halk için yapılması gerektiğini ortaya koymuştur. İktidara geldikten sonra mahalli idareler reformu ile belediyecilikte ufuk açmıştır. Bunun örneğini de değerli başkanımız, burada sergiliyor. Bu etapların sonu gelmeyecek. 50 bin konutluk Kuzey Gaziantep Projesi de var. Herkes ev sahibi olacak. Bizler için referandum var. 15 yıllık iktidarımız, kalıcı istikrara dönüşmesi için önümüzde tarihi fırsat var. Kalıcı iktidar için, daha çok ev sahibi olmak, daha çok üretmek, yaşam kalitesini daha da arttırmak için, dünya milletleri sıralamasında hak ettiğimiz yere gelmek için güçlü bir şekilde evet diyeceğiz. 16 Nisan bizim için tarih bir dönemeçtir. Böyle tarihi bir fırsat yüzde bir önümüze gelir. İşte belediye başkanımız bürokrasiyi söyledi. Hizmetin hızlı bir şekilde ayağınıza gelmesini istiyoruz. Hızlı ve kararlı bir şekilde hizmet etmek istiyoruz. Biz milletin üzerinde güç tanımıyoruz. Hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir dönemin, eşiğindeyiz. Bunu 16 Nisan'da taçlandırmaya hazır mısınız? 16 Nisan'da bir tarih yazacaksınız" dedi.

Ak Partinin Hizmetlerinden Herkes Faydalanıyor
Gaziantep AK Parti Milletvekili Canan Candemir Çelik de, Şahinbey ilçesinde yaşayanların en iyi şekilde AK Parti hizmetlerinden faydalandığını anlatarak, "Emeği geçen başkanımıza, milletvekili kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Şahinbey A'dan Z'ye tüm AK Parti hizmetlerinden faydalanıyor. Gözleri pırıl pırıl olan bu kardeşlerimizin ev sahibi olmanın sevincini yaşıyoruz. Daha yapılacak binlerce evin kura çekim törenlerinde bir arada oluruz. Ne kadar heyecanlı olduğunuzu görebiliyorum. Hep beraber, bu hizmetlerin devamı için güçlü türkiye için istikrarın devamı için evet diyoruz" dedi.

"Toki'nin Tek Rakibi"
Gaziantep AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) tek rakibinin Şahinbey Belediyesi olduğunu söyleyerek, "Bir mutluluğa ortak olmak için buraya geldik. Ne kadar heyecan duyduğunuzun farkındayım. TOKİ, kendi resmi Twitter hesabından mesaj yazdı, 'Türkiye'deki tek rakibimiz Şahinbey Belediyesidir' dedi. Belediyeler sadece konut değildir. Sosyal belediyeciliği en iyi uygulayan belediyelerimizden biri Şahinbey. Benzeri hizmetlerin yapılabilmesi için güçlü bir Türkiye'ye, devlete ihtiyacımız var. Bunu kimse cebinden yapmıyor, babasının parasıyla da yapmıyor. Bu ülke, bu devlet ne kadar güçlü olursa daha fazlası gelir. Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için tüm dünyaya ayakta dimdik durduğumuzu ispat etmek için evet, evet, evet" şeklinde konuştu.

1000 Konutu 1201’e Çıkardı
Bin konut için planlanan kura çekimini 1.201 konuta çıkardıklarını müjdeleyen Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, "Bugün bizim için çok güzel ve mutlu bir gün. Sizlerin heyecanını birlikte yaşıyoruz. En az sizin kadar  bizler de heyecanlıyız. Ev sahibi olabilmeniz için çaba sarf ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Allah sahiplerine hayırlısıyla oturmalarını nasip etsin. Rabbimiz, birbirimize yardımcı olmayı ve iyilik yapmayı emrediyor. Amacımız sizler en şekliyle yardımcı olmak" dedi.

"Evet Çıkmasını İstiyorum
Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, 16 Nisan'da yapılacak referandum ile bürokrasiyi aşabilmek için herkesten çok evet çıkmasını istediğini vurgulayarak, "Herkesten çok referandum da evet çıkmasını ben istiyorum. Bu bürokrasiyi daha hızlı aşmak, sorunları daha hızlı çözmek ve bu hizmetleri daha hızlı bir şekilde yürütüp hayata geçirebilmek için evet çıkması gerekiyor. " şeklinde konuştu.

Ev Sahibi Yapmaya Devam Edeceğiz
 Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, kurada ismi çıkmayanlara ise üzülmemesi konusunda tavsiyede bulunarak, "Görev sürem bitinceye kadar bu konutları yapmaya devam edeceğiz. Bir kişi bile evsiz kalmaması için uğraşacağım. Üzülmeyin uygulamayı biz yapıyoruz. Burada oturanlar çok şanslısınız. Bu bitmeyecek. Daha önceki konutları yaparken diğer kardeşlerimize söz verdik, devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizle bir projemiz var. Bayramlı ve Sarıt'ta iki bölge belirledik. Sosyal konut yapacağız. Bin 200 konut yerine, bürokratik engellerini aşabilirsek 3 bin bin konut birden vereceğiz. Üzülmeyin diye bunları söylüyoruz. Belki 5 bine de çıkarabiliriz. En büyük sıkıntımız arsa meselesi. Uygun arsa temin ettiğimiz an bu konutları yapmaya devam edeceğiz. Mavikent konut projeleri ile 4 bin 450 konutu teslim etmiş olacağız. Bize maliyeti ise 450 milyon TL. Sizlere helali hoş olsun" dedi.

Aşure Dağıtıldı
Şahinbey Belediyemiz ev sahibi olabilme heyecanını yaşayan vatandaşlara aşure dağıtımı yaptı. Binlerce vatandaşın heyecanını paylaşan Şahinbey Belediyesi vatandaşların ağızlarını tatlandırmak için aşure hazırlatarak salondaki herkese dağıttı.

Mutluluk Göz Yaşları
Kendisine ev çıkan Habibe Töre isimli kadın ise sevinç gözyaşları döktü. 40 yıldır kirada olduğunu anlatan Töre, "Ayın 15'inde kira ödeyecektim. Kiramı nasıl ödeyeceğim bilemiyorum. Her ay kira derdi. İmkanımız yok, evimizi alamıyorum. 40 yıldır kira sıkıntısını yaşıyordum. Allah razı olsun sizlerden" diye konuştu.
İsmi okununca büyük sevinç yaşayan hak sahipleri, gözyaşları dökerek Başkan Tahmazoğlu ve evlerde emeği olanlara teşekkür etti. Duygusal anlar yaşayan Başkan Tahmazoğlu ise, "Bütün yorgunluklarımın hepsi şuanda gidiyor. Böyle bir sevince ortak olmak bizim için de büyük bir mutluluk. Bundan sonra daha hızlı ve daha fazla ev yapacağız. Tüm arkadaşlarımıza duyuruyoruz" dedi.

Kurada kendisine ev çıkan bir vatandaş ise sevinçten bayıldı. Sahneye koşarak gelmek isteyen vatandaş koşarken biranda yere yığılıp bayıldı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan talihli daha sonra mutluluğunu eşiyle paylaştı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayriye 6 yıl önce

Merhaba ben 5 kez yazildim çıkmadı şimdi mavikent 6 ci etabı bekliyorum eyer ondada çıkmazsa sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye kadar yazacağım bu nasıl bir iştir neden bizim gibi ihtiyaç sahiplerine çıkmadı bu haksızlık degilmi sizce

Avatar
Ahmet Görgün 7 yıl önce

Bana mavikent çıktı sonradanda iptal edildi encümen kararıyla bu nasıl bir anlayış baban üzerinde araba var diyorlar babanın evinde ikamet ediyosun diyorlar bu nasıl bir mantık babamin 4 tane oğlu yarın bir başkası evlenirse ben kiraya çıkacam böyle bir mantık bir yıldır bizi bekletiliyoruz ayıp dir ya dalga geçiyonuz şahinbey belediyesi ne ve syn.mehmet tahmazogluna duyulmasına arz ederim.Ama ben bu torpil olarak başkasına verildiğine inanıyorum ve hakkımı helal etmiyorum ve onları ALLAH a havela ediyorum..

Avatar
cemile 7 yıl önce

Hep evi olana cikti hep tanitidik hakkımızı yemeyin. Hile var evi olanda yaziliyo olmayanda basvuru sayisi arttikca biz kiracilara nah cikar

banner182

banner181