Gaziantep Şehitkamil'de 7 milyona arsa satıldı!
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte özellikle yol, kaldırım ve asfalt hizmetlerinde düğmeye basan belediyeler, bir yandan da belediye bütçesini yükseltmek amacıyla ellerindeki taşınmazları satışa çıkarıyorlar. Bu çerçevede bazı taşınmazları satışa çıkartan Şehitkamil Belediyesi, yaz mevsiminde ilçenin sosyal yaşamındaki birçok sorununu çözmeyi amaçlıyor.

BEKLENENİN ÜZERİNDE BİR ARTIŞ OLDU
Şehitkamil Belediyesinde dün gerçekleştirilen ihalede Osmangazi Mahallesi'ndeki 2 dönümlük ticari arsa rekor bir fiyata satıldı. Muhammen bedeli 4 milyon 46 bin TL olarak belirlenen ada 5827 parsel 1'deki 2 bin 74 metrekarelik ticari arsa, açık artırma usulü gerçekleştirilen ihalede Tüzel Müteahhitlik-İnşaat firmasına 6 milyon 950 bin TL'ye satıldı. Ayrıca Beylerbeyi Mahallesi'ndeki 3 bin 11 metrekarelik A5 niteliğindeki arsa gerçekleştirilen ihale ile Levent Süt ve Gıda A.Ş.'ye 3 milyon 740 bin TL'ye satıldı. Gerçekleştirilen diğer ihalede ise Beylerbeyi Mahallesi'ndeki 3 bin 228 metrekarelik A5 niteliğindeki arsa 3 milyon 250 bin TL'ye ihaleye katılan tek firma olan Yükseller-1 Yapıya satıldı. Şehitkamil Belediyesinde dün gerçekleştirilen ihalelerde rekor fiyatlar dikkat çekti. Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Lebriz Güzelbey başkanlığında gerçekleştirilen ihalelerin ilki Osmangazi Mahallesi'ndeki ticari arsa ile ilgiliydi. Ada 5827 parsel l'de bulunan 2 bin 74 metrekarelik ticari arsanın ihaledeki muhammen bedeli 4 milyon 46 bin TL olarak belirlendi. Şehitkamil Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen ihaleye, Tüzel Müteahhitlik İnşaat San. Tic. Ve Ltd. Şti., Cergibozanlar Gıda İnşaat Tic. Ve Pazarlama A.Ş., Güvenoğlu Yapı San. Ve Tic. A.Ş. ve Diyaeddin Bayar adındaki şahıs katıldı.

4 MİLYONDAN AÇILDI 7 MİLYONA SATILDI
Osmangazi Mahallesi'ndeki ticari arsanın ihalesine katılan firmaların müemmen bedel üzerinden verdikleri ilk teklifler ihale komisyonuna zarf içinde sunulurken, ihaleye komisyon başkanlığı yapan Lebriz Güzelbey katılımcıların verdikleri fiyatı açık artırma usulü ile artırabileceklerini söyledi, bunun üzerine ihaleye ihaleye katılan firmalar ticari arsayı alabilmek için 6 milyon TL'nin üzerine kadar çıktı. Teker teker fiyat artıran firmalar arasında Tüzel Müteahhitlik firmasının verdiği 6 milyon 950 bin TL'lik teklif sonrası diğer firmalar ihaleden çekildi ve ihalede arsayı alan firma Tüzel Müteahhitlik oldu. Muhammen bedeli 4 milyon 46 bin TL olarak belirlenen arsanın 6 milyon 950 bin TL'ye satılması rekor bir rakam olarak değerlendirildi.

İKİNCİ İHALEYE TEK FİRMA KATILDI
Osmangazi Mahallesi'ndeki ticari arsanın ihalesinden sonra Beylerbeyi Mahallesi ada 446 parsel 5'te bulunan 3 bin 228 metrekarelik A5 niteliğindeki arsanın ihalesine geçildi. İhaleye sadece Yükseller Yapı İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. Katıldı. İhaledeki muhammen bedeli 3 milyon 67 bin olan arsayı Yükseller Yapı verdiği 3 milyon 250 bin TL teklif ile aldı.

ÜÇÜNCÜ İHALE LEVENT SÜT'ÜN OLDU
Üçüncü ihale de yine beylerbeyi Mahallesi'ndeki 3 bin 11 metrekarelik alan için yapıldı. Ada 918 parsel l'de bulunan ve A5 niteliği taşıyan arsanın ihaledeki muhammen bedeli 3 milyon 11 bin olarak belirlendi. Muhammen bedeli üzerinden verdikleri teklifler ile ihaleye katılan Levent Süt ve Gıda A.Ş., Estel Gıda San. Tic. Ltd. Şti. ve Yükseller Yapı İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. arasından açık artırmada en yüksek bedeli veren Levent Süt ve Gıda A.Ş. ihaleyi aldı. Levent Süt ve Gıda A.Ş., Beylerbeyi Mahallesi'ndeki arsayı 3 milyon 740 bin TL'ye alırken, bu ihalenin komisyon tarafından yeniden görüşülebilme ihtimalinin olduğu belirtildi.

Mahmut ÖZKILIÇ/Gaziantep Güneş Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181