Gaziantep'te 2018 bitmeden 10 bin konutun temeli atılacak!
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, Gaziantep Kantinciler Odası Başkanı Ali Şefik Alkurt ve kantinci esnafları ile bir araya geldi. Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, “Şehrimizde 350 bin çarpık yapılaşmış konut var. Bir taraftan konut yaparken, diğer yandan çarpık yapılaşma ile mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Mutfak Sanatları Merkezinde düzenlenen yemeğe Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Daire Başkanı Fatih Ermeydan, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Salih Yıldırım, Gaziantep Kantinciler Odası Başkanı Ali Şefik Alkurt, kantinci esnafları ve aileleri katıldı. Gaziantep Kantinciler Odası Başkanı Ali Şefik Alkurt, davetten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kantinci esnafının sorunların çözümü için Büyükşehir Belediyesinden destek beklediklerini ifade etti. Yemeğin ardından bir sunum gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, Büyükşehir Belediyesinin faaliyetlerini anlattı.

“GAZİANTEP’TE HIZLI BÜYÜMENİN GETİRDİĞİ PROBLEMLER VAR”
Gaziantep ve Türkiye’nin zorlu bir dönemden geçtiğini belirten Toprak, “2014 yılında bu yana ülkemiz, kuruluşundan bugüne en zorlu dönemini yaşadı. Dört tane seçim yaşadık, bunun yanı sıra Suriye’de yaşanan savaştan en fazla etkilenen il olduk. 15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimi yaşadık. Tüm bu olumsuzluklara rağmen biz bu dört yılı dolu dolu geçirdik. Gaziantep hem yurt içinden hem de 500 bin Suriyeli misafirlerimizden kaynaklı göçlerden ve hızlı büyümenin getirmiş olduğu problemler var. Büyükşehir Belediye Başkanımız, adaylık döneminde bir çalışma grubu oluşturarak, ‘şehrin kronik problemleri nelerdir?’ konusunda çalışarak bin 27 projelik bir seçim beyannamesi hazırladık. Seçim beyannamesinde şehrin süreklilik arz eden sorunları ön plana çıkıyordu. Şehrin hızlı büyümesinden dolayı konut ve kira fiyatlarının yüksek olması, konut meselesinin çözülmesiyle ilgili çalışmalarımız oldu. İkinci konu şehir merkezimiz çok dar, tüm kamu kurumları şehir merkezinde; geçmişte yapılan imar planları nedeniyle yollarında dar olmasıyla ilgili çalışmamız oldu. Üçüncü konu ise Gaziantep su fakiri bir şehir, şehrin su meselesini çözmek adına ciddi çalışmalarımız oldu.”

“TÜM İMAR PLANLARI 1/100 BİNLİK İMAR PLANINA GÖRE YAPILIYOR”
“Şehrimizde bugün yaşanan sorunların ileride yaşanmaması için 1/100 binlik imar planı yaptık. Üst ölçekli planı ile her şeyi planladık. Buna göre konut alanları, spor alanları, eğitim alanları, üniversite alanlarının nereye yapılacağı planlandı ve Büyükşehir Belediye Meclisimizden geçti. Şehirde bundan sonraki süreçte yapılacak olan imar planları 1/100 binlik imar planına uygun olarak yapılmak zorunda.”

“2018 BİTMEDEN 10 BİN KONUTUN TEMELİ ATILACAK”
“Kentimizde toplam 400 bin konut var ve bu konutların 350 bini maalesef çarpık yapılaşmış. Nüfus artışımızı göz önüne alındığında her yıl 12 bin konut yapılması gerekiyor. 50 bin konutluk bir şehir projemiz var. Bittiği zaman ortalama 300 bin kişinin yaşadığı bir şehir oluşturuyoruz. Kuzey Şehrin bitmesiyle hem de şehrin trafiğine çok güçlü bir katkı sağlamış olacağız. Her gün özellikle Şahinbey Bölgesinden 150 bin kişiyi Organize Sanayi Bölgesine taşıyoruz. Bu hem trafik hem de zaman anlamında büyük bir yoğunluk getiriyor.  Hem konut arzı nedeniyle konut fiyatları düşecek, organize sanayi bölgesinde çalışan işçilerin ve yöneticilerin burada yaşaması nedeniyle hem şehir trafiğini rahatlatmış olacağız hem de konut problemini çözmüş olacağız. Şuanda 3 bin konut bitmiş durumda, en yüksek 5 katlı binaların olduğu, Gaziantep mahalle kültürünün yaşatılacağı konutların olduğu ve burada yaşayan insanların ihtiyaçlarını karşılayacağı yeni bir şehir oluşturuluyor. TOKİ Başkanımız Gaziantep’e gelecek, satış şartları vatandaşımıza sunulacak. 2018’de de 7 bin konut ihaleye çıkacak ve 2018 sonuna kadar 10 bin konutun temeli atılmış olacak. Şehir Merkezinden Kuzey Şehre ulaşımla alakalı Ortadoğu Fuar Merkezi yakınından 9 kilometrelik, 60 metre genişliğinde otoban kalitesinde bir yol yapacağız. Haziran ayında bu tamamlanmış olacak.”

“GÖLLÜCE MAHALLESİNDE 636 KONUT KAMULAŞTIRILDI”
“Şehrimizde 350 bin çarpık yapılaşmış konut var. Bir taraftan konut yaparken, diğer yandan çarpık yapılaşma ile mücadele ediyoruz. KÜSGET’in içerisinde Göllüce Mahallesi var. Sanayi alanı içerisinde kalan mahallemizde 636 konut kamulaştırılarak, Kentsel Dönüşüm başlattık. Burası KÜSGET’in gelişim alanı olarak planlandı ve sanayi alanı olarak vatandaşın kullanımına açacağız.”

“NİZİP CADDESİ’NDE ÇARPIK YAPILAŞMA ORTADAN KALKACAK”
“Nizip Caddesi’nde İstasyon’dan başlayıp Kaleye kadar devam eden bölgede, şehrin çarpık yapılaşmış sanayi alanının kentsel dönüşüme tabi tutulması söz konusu. Şehir merkezinde çok kötü görüntüsü olan bölgede çalışan vatandaşlarında şikayetçi olduğu, hem de Zeugma Müzesi ile Gaziantep Kalesi arasındaki çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için burayı Kentsel Dönüşüm alanı ilan ettik. Tasarım çalışması yaptık, düşük yapılı binalar, açık çarşı niteliğinde konut alanlarının olduğu konut çalışması yapıldı. buradaki esnafımız için de Eski Nizip Yolu’nda Küllü Bölgesi’nde bir yer tahsis ettik. İmalathanelerini oraya taşıyacaklar. İkinci bir KÜSGET’in inşaatına 2019 yılında başlanacak.”

Y. Ankay / Gaziantep Ekspres Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181