Gaziantep'te Akkent ve havaalanı arasındaki mesafe kısalıyor!
Gaziantep'te, Akkent ve havaalanı arasındaki mesafeyi kısaltacak alternatif yol yapacak.

Güneydoğu’nun en çok göç alan ili Gaziantep’te nüfus artışıyla yaşanan trafik sorununu en aza indirmek için yeni yollar, köprülü kavşaklar yapmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, Akkent Mahallesi ve Oğuzeli ilçesinde bulunan havaalanı arasındaki mesafeyi kısaltmak için harekete geçti.

Bu kapsamda Islah Organize Sanayi Bölgesi, Büyükşahinbey Mahallesi ve Akkent Mahallesi ile kent merkezi arasında yüksek standartlı ve konforlu ulaşımı sağlamak amacıyla, büyük çoğunluğu Maliye Hazinesi mülkiyetinde bulunan alanda 50 metre en kesitli taşıt yolu planı Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından onaylandı.

Yapılacak yeni yol bağlantısıyla havaalanı yolu trafik yoğunluğu uzun vadeli azalma gösterecek, böylelikle kent içerisinde bu güzergaha bağlantılı tali yolları da buna paralel olarak rahatlayacaktır.

Akkent Kavşağı’nda başlayarak devam eden bu bağlantı yolu havaalanına ulaşım sürecini yaklaşık 5 kilometre (8-10 dakika) azaltacak.

Gaziantep Haberler 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181