Şahinbey Belediyesinden gazi ve şehit yakınlarına 20 yıl vadeli konut!
Gaziantep'te yaptığı konut projeleriyle binlerce dar gelirli aileyi ev sahibi yapan Şahinbey Belediyesi, şehit yakınları ile gazilere özel konut projesi yapıyor. Şahinbey Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Mavikent bölgesinde yapılan konutlardan 355 adedi 3+1, 288 adedi de 2+1 olmak üzere toplam 643 konut şehit yakınları ve gaziler için yapılacak. 2+1 dairelerde peşinatsız olarak 20 yıl vadeyle hak sahiplerine verilecek. 3+1 konutlarda ise peşinat alınacak. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şehit aileleri ve gazileri unutmadıklarını belirterek, "Ülkemiz zorlu bir süreçten geçiyor. Bu dönemde bizim için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmamız mümkün değil. Belediye olarak bugüne kadar farklı bölgelerde çok sayıda konut yaptık, o projelere şartları uygun olan gazi ve şehit yakınları da başvurmuştu ancak bu kez sadece onlar için özel bir proje yaptık" dedi.

PEŞİNATSIZ VERİLECEK
TOKİ ile protokol imzalayarak, gazi ve şehit yakınlarının uygun koşullarda ev sahibi olmaları için başlattıkları çalışmalarda mutlu sona yaklaştıklarını kaydeden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, 2+1 ve 3+1 şeklinde olacak konutların 20 yıl vadeyle verileceğini söyledi. Başkan Tahmazoğlu, proje kapsamında yapılan 2+1 konutlar için peşinat alınmayacağını bildirdi.

BU YIL TAMAMLANACAK
Gaziantep'in yeni gelişen toplu konut alanı olan Mavikent'te yapılan konutları bu yıl içinde teslim edeceklerini belirten Başkan Tahmazoğlu, "Konutlar için Şahinbey sınırları içerisinde Mavikent Mahallemizde 40 bin metrekare arsa ayırmıştık. Binalar yükselmeye başladı. Bu yıl içinde tamamlamayı planladığımız konutları başvuracak tüm şehit yakınlarımıza ve gazilerimize teslim etmeyi planlıyoruz" dedi.

HEDEF 20 BİN KONUT
Başkan Tahmazoğlu, "Görev süremiz içinde 20 bin konut yapmayı hedeflemiştik, şimdiye kadar yaptığımız konut sayısı 5 bini geçti. Bu projede de şehit aileleri ve gazilerimizin tamamını konut sahibi yapmayı amaçlıyoruz" dedi.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181