Şahinbey Şehit ve Gazi konutları kat kuraları çekildi!
Şahinbey Belediyemiz ve TOKİ işbirliği ile Şehit Aileleri ve Gaziler için yaptırılan 643 konutun kuraları çekilerek, müracaat eden Şehit ve Gazi Ailelerinin, oturacakları kat ve daire numaraları belirlendi.

Türkiye’de Şehit ve Gazi Aileleri için yapılmış en büyük toplu konut projesinin tamamlanmasıyla konutların kura çekimi Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Düzenlenen programa AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Canan Candemir Çelik, Şamil Tayyar Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Geride Kalan Mazlum Olmamalı
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Partiyle birlikte Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını belirterek, “Türkiye 2002 yılından bu yana sosyal hukuk devleti varlığını evinde ailesiyle ve çocuklarıyla hep birlikte yaşıyor. Dünyada bu örnek çok az belki de hiç yok. İsimleri sosyal demokrat olan partilerin iktidara geldiklerinde kendilerinden başkasını görmediğini hep gördük. İnsana değer veren sosyal hukuk devletin gereğini yerine getiren tek hükümet AK Parti hükümetidir. Bu Şehitlerimiz ve Gazilerimiz boşuna Şehit ve Gazi olmadı. Bu vatan toprakları için canlarını adadılar. O halde geride kalanlar mazlum olmamalı. Bu yapılan projede de Gaziantep’imizin Bakanları ve belediyelerimiz hep birlikte el ele vererek bu sonuç elde edildi. Burada yapılan kolaylıkların da emsali yok” dedi.

Bizi Anlayamazlar
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kura çekimine katılan şehit ailelerine seslenerek, “Yapılan bu projede Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve ekibinin ne kadar çok çaba gösterdiğine şahit oldum. Allah Milletvekillerimizden, kendisinden ve ekibinden razı olsun. Şehit annesi ya da şehit babasıyım denildiği zaman bundan daha şerefli daha namuslu bir şey yok. O kadar önemli bir madalyanız var ki bütün dünya o yüzden 15 Temmuz’u anlayamıyor. Anlayamazlar da“ diye konuştu.

Bizim İçin Çok Önemli Bir Kura
Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, 2+1 ve 3+1 konutların bütün ailelere çıkacağını kurada sadece ailelerin bina katlarını ve kapı numaralarını çekeceğini belirterek, “Bizler için çok değerli ve kıymetli olan şehit ailelerimiz ve gazilerimizi konut sahibi yapabilmek için bir araya geldik. Çok emek verildi ve bu salondan herkes mutlu ayrılacak. Şimdiye kadar birçok konut kura çekilişi gerçekleştirdik. Bu kuralarda birçok insanımızı sevindirirken, bazılarının da salondan üzgün ayrılmasını izlemek zorunda kaldık. Çünkü biz 1000 konut yapıyoruz, 30.000 talep geliyordu. 1000 kişi sevinirken, kalanlar umutlarını ötelemiş oluyordu. Ama bu çekilişte herkes 3+1 veya 2+1  ev sahibi olacak. Çekeceğimiz kurada ailemiz hangi katta oturacağını ve hangi dairenin kendine ait olacağını belirliyor. Ayrıca bu proje Türkiye’de ilk defa yapılan bir proje. Bu konuda emek veren başta Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, TOKİ Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Büyük Sevinç Yaşıyoruz
Şehit Aileleri Dernek Başkanı Hamza Bayındır, yapılan konutlar sayesinde şehit ailelerinin daha iyi ve konforlu ortamlarda yaşamını sürdüreceğini belirterek, “Bizler için yapılan bu konutlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. AK Parti Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımız bu proje için ellerinden gelen tüm cabayı gösterdiler. Atalarımız dünya da mekan ahrette iman demiştir. Bugüne kadar olumsuz koşullar içerisinde oturan şehit ailelerimiz, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve diğer devlet büyüklerimizin sayesinde rahat konforlu, evlerde oturacaklar. Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu noter eşliğinde kuraları çekerek, ailelere oturacakları daireyi bildirdiler.

Şahinbey Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181