Gaziantep Şahinbey'e 7 yılda 75 bin konut yapıldı!
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep MÜSİAD'ın her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği 'Biz Bize' toplantısının bu haftaki konuğu oldu. Toplantıda Başkan Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldiklerinden itibaren gerçekleştirdikleri kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarını anlattı.

Şahinbey Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projeleri ili ilgili bilgiler aktaran Tahmazoğlu, "7 yıl önce göreve başladığımız hizmet gönüllülüğümüzün 2. Dönemini de yeni hizmetler ve çalışmalarla devam ettiriyoruz. 2009 yılında başladığımızda Şahinbey'in nüfusu 683 bin kişi idi. Şu anda 870 bin 429 kişi olup 7 yılda yaklaşık 200 bin kişi arttı. 200 binden fazla da Suriyeli var olup birçoğu bu rakama dâhil değildir. Yani şu an Şahinbey 1 milyon 100 bine yakın bir nüfusu bulundurmaktadır. Düşünün 400 bin kişi demek bir Erzurum demek. Şu an Erzurum'un merkez nüfusu 390 bin. Hatta Erzurum'dan da fazla hızlı bir şekilde büyüyoruz. Nüfus olarak büyüdüğümüz gibi aynı zamanda inşaat olarak da büyüyoruz. Son 7 yılda 75 binin üzerinde konut yaptık. Yani her yıl yaklaşık 11 bin ruhsatlı, planlı, projeli konut yaptık ve yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu Gaziantep MÜSİAD'ın 1990 yılından itibaren gelenekten geleceğe köprü olduğunu, iş dünyasına İslam Ahlakı üzerine ticari bir yol haritası çizdiğini belirten Gaziantep MÜSİAD Başkanı Mehmet Çelenk, " İş adamlarını dünya ile entegre ettirmiş olan Türkiye'nin kalkınmasına, ihracatın gelişmesini hazırlayarak motor gücü vermiştir. Geldiğimiz noktada MÜSİAD, gelecekle iş yapmak, yeni pazarlar oluşturmak, yeni sektörlerin zeminin hazırlamak, teknolojiye entegre olmak, insan kıymetleri ve markalaşma gibi başlıklarla ekonominin gelecek vizyonunu ele alıyor. Teknolojiyi, eğitimi, insan kıymetlerine yatırımı teşvik ediyor, üretimde markalaşma ve bilgi ihracatını arttırma stratejilerin kuruyor" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Sabah Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181