Gaziantep Kuzey Şehir'de kurada adı çıkmayanlara yeni kura müjdesi!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Gaziantep Şehitkamil Kuzey Şehir Projesi 2'inci Etap 749 konut için Şahinbey Spor Salonu'n da ilk kura çekilişi düzenledi. 15 gün önce satışa sunulan 749 konut için 15 bin kişi için başvurdu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Gaziantep Şehitkamil Kuzey Şehir Projesi 2'inci Etap 749 konut için Şahinbey Spor Salonu'nda ilk kura çekilişi düzenledi. 15 gün önce satışa sunulan 749 konut için 15 bin kişi başvurdu. 27 Haziran günü bu kurada kendilerine konut çıkmayan vatandaşlar için aynı projede 913 konutluk etap için çekiliş yapılacağını söyleyen Turan, "Yatırdıkları bedeli geri almadıklarında ikinci kuraya devam edecekler, tekrar talep toplanmayacak" dedi. Yatay mimari ve mahalle konseptiyle inşa edilen binaların önüne avlu ve dairelerin içerisinde kilerler yapıldı. Proje tamamlandığında 50 bin konutta 250 bin kişi yaşayacak. Taksitler 454 liradan başlıyor. Kura çekilişine TOKİ Başkanı Ergün Turan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

"ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK VE KAPSAMLI PROJESİ"
Kura çekilişinin açılış konuşmasını yapan TOKİ Başkanı Turan, "TOKİ olarak, gelir düzeyi düşük vatandaşlarımızın sağlıklı koşullar içinde yaşayabilecekleri konutlara sahip olabilmeleri için yürüttüğümüz konut üretim projeleri ülkemizin her köşesinde başarıyla devam etmektedir. Gaziantep en çok yatırım yaptığımız şehirlerin başında gelmektedir. Ülkemizin en büyük ve en kapsamlı şehir projesi olan Gaziantep Kuzey Şehir Projesini Büyükşehir belediyemizle birlikte 2015 yılında başlattık" dedi.

PROJEYE BAŞVURAN 14 BİN VATANDAŞ İÇİN TEKRAR ÇEKİLİŞ OLACAK
Konuşmasının sonunda müjdeli bir haber vermek istediğini söyleyen Turan, "14 bin 378 müracaat var bugün 749 konutun kurasını çekeceğiz. Aldığımız karar gereğince bu kurada kendilerine konut çıkmayan vatandaşlarımız bu projenin aynısı olan 913 konutluk diğer etabımız için yatırdıkları bedeli geri almadıklarında ikinci kuraya devam edecekler" diye konuştu.

27 HAZİRAN GÜNÜ ÇEKİLİŞ OLACAK VE TEKRAR TALEP TOPLANMAYACAK
27 Haziran günü saat 11.00'de ikinci etap konutlarımızın kuralarını da aynı salonda yapacaklarını vurgulayan Turan, "Bir müjde daha ikinci etap konutlar için yeni talep toplamayacağız. Şimdi başvuran 14 bin vatandaşımız içersinden bu kurayı çekeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Metrapol Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Birinci etap kime çıktı belli oldum acaba 6 yıl önce

Avatar
Birinci etap kime çıktı belli oldum acaba 6 yıl önce

Avatar
Birinci etap kime çıktı belli oldum acaba 6 yıl önce

banner182

banner181