Gaziantep maliye çalışanlarına TOKİ konut yapacak!
Gaziantep Maliye Çalışanları Yardım Sandığı (GAMAYSAN) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Durmuş, maliye çalışanlarının evsahibi olması için yaptıkları girişimlerin olumlu sonuçlandığını söyledi. Durmuş, Geneyik bölgesinde hazineye ait 407 bin metrekarelik bir arsanın maliye çalışanlarına konut yapılmak üzere Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) tahsis edildiğini açıkladı. 

Gazetecilerden sonra kendilerinin de mensuplarına konut yaptırmak için girişimde bulunduklarını anımsatan Durmuş, “Yaptığımız görüşmeler sonrasında yereldeki süreç sayın Valimiz, milletvekillerimiz, Defterdarımız ve diğer yetkililerin de katkılarıyla hızla tamamlanarak Ankara’ya iletildi.. Sayın Başbakanımızın arsa devrine ilişkin onayı imzalamasıyla arsamızın TOKİ’ye tahsisi tamamlanmış oldu” diye konuştu. 

TOKİ’nin toplu konut yapımına başlaması için bölgenin imar düzenlemesinin de yapılması gerektiğini kaydeden Başkan Durmuş, “Belediye yetkilileriyle gerekli görüşmeleri yaptık. İmar düzenlemesi için süreci başlattılar. İmarın da tamamlanmasıyla birlikte TOKİ Başkanlığı tarafından 1200 konutluk proje için ihaleye çıkılacak ve mensuplarımız nitelikli konutlarına kavuşacak” dedi. 

Durmuş, maliye çalışanlarının kısa bir sürede konut sahibi olması için belediyenin gerekli düzenlemeleri bir önce tamamlayarak imar değişikliğini yapmasını beklediklerini sözlerine ekledi.


Gaziantep Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer 6 yıl önce

Saygıdeğer maliye çalışanları yapılacak olan projeye umut bağlamayın bence geneyik polis lojmanlarındaki polis kardeşlerimizin 2013 bu güne kadar bir projeleri var sizde hayal kırıklığına uğramayın derim size saygılarımla

banner182

banner181