TOKİ Gaziantep Kuzey Şehir projesinin 2. etap ihalesini yaptı!
TOKİ’nin, “Yeni Yerleşimler, Yenilenen Şehirler” projesi kapsamında, sosyal konut alanında tek seferde geliştirilen en büyük yerleşim yeri olma özelliğine sahip, Gaziantep Kuzey Şehir Projesi’nin 2. etabında inşa edilecek 749 konutun ihalesi yapıldı. İhale kapsamında ayrıca 2 cami, 17 dükkân inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor.

Şehitkamil ilçesinde inşa edilecek Kuzey Şehir Projesi’nin 913 konutluk ilk etap ihalesi 31 Mart tarihinde gerçekleştirilmişti. TOKİ, 11 Mayıs tarihinde de projenin 749 konutluk 2. Etap ihalesini yaptı.

Konutlar 2+1, 3+1 ve 4+1 gibi farklı planlarda “zemin + 2, 3, 4” kat gibi farklı yüksekliklerde inşa edilecek. 299 konut 2+1 planında, 176 konut 3+1 planında tasarlanırken 274 konut ise 4+1 planında tasarlandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde gerçekleştirilen Kuzey Şehir Projesi’nde, TOKİ’nin “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda” Güneydoğu Anadolu Bölgesi Birincilik Ödülü alan proje de hayata geçirilecek. 

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181