Tüm detaylarıyla Gaziantep Kuzey Şehir Projesi!
8.5 milyon metrekare alanda hayata geçirilen Gaziantep Kuzey Şehir projesi 300 bin nüfusluk yeni bir şehir olacak.

Geleneksel Antep evi mimarisine uygun tasarlanan 
Gaziantep Kuzey Şehir projesinde 12 adet ev tipiyle geleneksel şehir dokusu elde ediliyor.  İlk etabında yaklaşık 7 kilometre uzunluğunda, 40 metre genişliğinde ana yollar ve 20 metre genişliğinde ara yollar yollar açılan Gaziantep Kuzey Şehir projesinin kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta kurulması planlanıyor.


913 konutluk ilk etap ihalesi 31 Mart tarihinde gerçekleşen Gaziantep Kuzey Şehir projesinin 11 Mayıs tarihinde de 749 konutluk 2. etap ihalesi yapılmıştı. TOKİ'nin 50 bin konut olarak inşa edeceği Gaziantep Kuzey Şehir projesinde dairelerin yanı sıra camiler, iş yerleri ve ticaret merkezleri de bulunuyor.

2+1, 3+1 ve 4+1 gibi farklı planlarda “zemin+2, 3, 4” kat gibi farklı yüksekliklere sahip Gaziantep Kuzey Şehir projesinde 299 konut 2+1 planında, 176 konut 3+1 planında, 274 konut ise 4+1 planında tasarlanıyor. Gaziantep Kuzey Şehir projesinde yeşil alanla çevrili mahalleler içinde farklı ölçeklerde meydanlar oluşturulması, araç yollarının sınırlandırılması, engellilerin kullanımı için otoparklar yapılması planlanıyor.

2014 yılında gerçekleştirilen 7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Yarışması’nda Güneydoğu Bölgesi Birincilik Ödülü alan eser Gaziantep Kuzey Şehir projesinde hayat buluyor.

Gaziantep Kuzey Şehir nerede?

Gaziantep Kuzey Şehir ne zaman tamamlanacak?

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 8 yıl önce

Allah razı olsun sizlerden 5kere yasıldık cikmadi

Avatar
huseyin 8 yıl önce

Gerçekten ihtiyacı olup alabilen var mi ben çevremde hiç rastlamadım çünkü

Avatar
nmimolursun fatma sahin ablam artik tokiye yazilmaktan cikmamasindan biktik yinede vardir bir hayirdedik insallah benim cocuklarim bu projenizde rizkimiz vardir insallah ablam once allah sonra sana guveniyorum 7 yıl önce

Adim esra

Avatar
Arda 7 yıl önce

taksitleri nekadar kuzey kentin önden para veriyoruzmu

Misafir Avatar
antepli 7 yıl önce @Arda

ucuz olacak diye tahmin ediliyor çünkü ilk etap devlet arazisine yapıldı...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ali akça 7 yıl önce

ne zaman yazilim ve üsdün de ev araba olan alabilecekmi bunlari yazin

Avatar
ALİ AKÇA 7 yıl önce

BİR İLETİŞİM NO SU VERİN HALK BİLGİLENSİN LUTFEN FATMA HANİM KARŞİMİZ DA BİR MUHATDAP YOK BİLGİ VEREN YOK BOYLEDE OLMAZ Kİ

Avatar
mikail 7 yıl önce

yazılımlar başladımı lütfen bi cevap yazın

Avatar
ayfer 6 yıl önce

Ne zaman yaIzilim war bunlari da yazin lutfen!

banner182

banner181