Giresun Zeytinlik kentsel dönüşüm projesinde sona yaklaşılıyor!
İl Genel Meclisi Kültür ve Turizm Komisyonu Üyesi Çetin Çakıroğlu, İl Özel İdaresi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın finanse ettiği Zeytinlik Mevki Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandığında, Zeytinlik Evleri'nin Mavi Göl ve Giresun Adası gibi Giresun turizmi adına önemli bir destinasyon olarak ülke genelinde bilinen bir yer olacağını belirtti.

DİK SOKAKTA GERİ SAYIM BAŞLADI
Tarihi Giresun evlerinin bulunduğu Zeytinlik mevkisinde yapılan Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona yaklaşılıyor.

İl Özel İdaresi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın finanse ettiği Zeytinlik Mevki Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Dik Sokak'ta çalışmalar devam ediyor. Gerçekleştirilen çalışmalar Giresun Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından yakından takip ediliyor. Giresun Vali Yardımcısı Metin Maytalman ve İl Genel Meclis Üyesi Çetin Çakıroğlu, bölgede yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, Proje Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Gazanfer İltar'dan çalışmaların gidişatı hakkında bilgiler aldılar.

Proje Koordinatörü Dr. Gazanfer İltar, verdiği bilgide; 12 evde restorasyon çalışmalarının tamamlandığını, sokak genelindeki işlemlerin ise çok yönlü olarak devam ettirildiğini söyledi. İltar, Dik Sokak'ta doğalgaz boru hattı döşemesi ile elektrik ve haberleşme kablolarının yer altına alınma işinde sona gelindiğini, bu işlemlerin tamamlanmasının ardından Kazancılar Yokuşu ile Yolağzı Köyü'nden sökülen Arnavut kaldırımlarının Dik Sokak'a döşenmesiyle, sokakların dokusunun özgün şekline dönüşeceğini söyledi.

İl Genel Meclisi Üyesi Çetin Çakıroğlu, projenin tamamlanmasıyla Zeytinlik Evleri'nin Mavi Göl ve Giresun Adası gibi Giresun turizmi adına önemli bir destinasyon olarak ülke genelinde bilinen bir yer olacağını belirtti. Vali Yardımcısı Metin Maytalman da, Vali Harun Sarıfakıoğulları'nın projeye çok önem verdiğini ve birinci etap işlerinin bayrama yetiştirilmesi için tüm imkanları seferber ettiğini söyledi.

Giresun İleri Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181