12. Gayrimenkul Fuarı ve Arap - Türk Zirvesi 28 Nisan'da İstanbul'da yapılacak!
Türkiye, 22 milyar doları aşan Körfezli fırmalarm yöneticileri ile 500'ün üzerinde yabancı yatırımcıyı ağırlamaya hazırlanıyor. Bu yıl 12'ncisi düzenlenecek Gayrimenkul Fuarı ve Arap - Türk Zirvesi, 28-29 Nisan'da istanbul'da yapılacak. Zirve, Suudi - Türk iş Konseyi Başkanı Mazen ibrahim Rajab, Cidde Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ziad Bassam ve Y&D Real Estate Group Başkam Younus Inayat'in öncülüğünde gerçekleştirilecek.

'İLİŞKİLER GÜÇLENECEK'
İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Kalsın, "Türkiye ve Arap ülkeleri arasındaki kuvvetli ilişkiler, kurulacak işbirliklerinin dışında bölgesel huzurun temellerini de sağlamlaştıracaktır. Türkiye, son 16 yıldaki performansıyla tüm Körfez bölgesinde dikkat çekiyor. İnşaat sektörü istikrarlı büyümesini geçtiğimiz yıl da sürdürdü, inşaat sektöründeki yatırımlarla önümüzdeki dönemde de büyüme hızı artacaktır. Türkiye yüzde 11,1 oranında artan yıllık performansıyla dünyanın en iyi inşaat sektörleri arasında yer alıyor. Yabancılara satılan konutlara bakıldığında ise yüzde 20'den fazla bir artış var. Araplarla birlikte fırsatlarla dolu bir döneme giriyoruz" dedi.

'TİCARET ARTIYOR'
Cidde Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ziad Bassam ise, "Türkiye ve Arap ülkeleriyle yapılan ticaret her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz yıl Körfez ülkelerinden Türkiye'ye 700 binden fazla turist geldi. Bu sayının 2018 yılında 1 milyonu aşması bekleniyor. Körfezlilerin turizmde olduğu gibi yatırımda da önceliği Türkiye" diye konuştu. 

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181