120 metrelik kule 9 ayda yükseldi!
Türkiye'nin ilk EXPO'su 'Expo 2016 Antalya' 22 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla resmen açılışı yapılacak. 23 Nisan'da ise 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla kapılarını ziyaretçilere açacak. Expo'nun sembolü olan 120 metre uzunluğundaki EXPO Kulesi'ni 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlayan TACA İnşaat, kulede dünyada 4. kez uygulanan özel bir teknikle gerçekleştirdi.

2 bin kişi çalıştı
EXPO kulesi Antalya'ya özgü 'kum şakayığı çiçeği' ve Kaleiçi semtindeki tarihi Üçkapı eserinden esinlenerek tasarlandı. Seyir terası, kapalı salon ve kafenin yer aldığı 4 katlı 2 bin tondan oluşan kulenin üst kısmı zeminde inşa edilerek güçlü kaldırma krikolarıyla yardımıyla bayrak gibi 6 günde zirveye çekildi. Kulenin yanında Osmanlı bahçeleri ve Antalya Kongre Merkezi'ni de bu 9 aylık süreçte tamamladıklarını belirten TACA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt, Expo 2016'da Kongre Merkezi, kule ve Osmanlı bahçeleri için toplam 250 milyon liralık yatırım yaptık lan bilgisini verdi. Akkurt kongre ihalesini 12 ay önce aldıklarım, 3 ay sonra da kule ihalesini kazandıklarını belirterek "Tüm bu projelerde 2 bin kişi çalıştı. Toplam 9 ay gibi rekor sürede tamamladık" diye konuştu.

Sırada Dubai var
Dubai şeyhi El Maktoumün oğlu Macit Bin Maktoum ile ortak şirket kurduklarını belirten Akkurt, "2020'de Dubai'de düzenlenecek Expo Fuarı'nın 2 ay içerisinde projeleri açıklanacak, ihalesi de bu yıl içinde gerçekleştirilecek. Bu ihalede önemli bir oyuncu olmak istiyoruz" diye konuştu.

Selim KARAHAN/Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181