2016-2017 yıllarında 44 yeni AVM açılacak!
2016-2017 yılları arasında toplamda 44 yeni AVM daha açılacak. AVM yatırımlarının 17'si İstanbul'a, geri kalanı Anadolunun diğer illerine yapılacak, inşaat tecrübesini perakende sektöründe alışveriş merkezi yatırımları ile de değerlendiren Artaş Grubuna bağlı ArenaPark Genel Müdürü Muhsin Erkoç ArmoniParkın Genel Müdürü Emir Genç'le birlikte sektörü ve AVM'lerin performansını değerlendirdi.

İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerin doygunluğa ulaşmaya başladığını belirten ArenaPark Genel Müdürü Muhsin Erkoç: ''Ama Anadolu'da durum farklı. Anadolu birçok şehirde potansiyelini koruyor. Zaten verimlilik bakımından da Anadolu farkı kapatmaya başladı.''dedi.

Anadolu'da da alışveriş alışkanlıklarının değişmeye başladığını ve bunun AVM'lere olumlu yönde yansıdığını ifade eden Erkoç şunları söyledi. ''Eskiden Anadoluda insanlar alışık olduğu yerlerden alışveriş yaparlardı Şimdi AVM'lenn etkisiyle büyük markalar birçok şehre gitti. Büyük markaların şehirlere gitmesiyle birlikte klasik ma gazalardan buralara kaymalar olmaya başladı Buna ek olarak, yine eskiden insanlar büyük markalar için büyükşehirlere gidip alışveriş yapardı Şimdi AVM'lenn etkisiyle bu markalar ayakla rina geldi Bu da AVM'lere olan ilgiyi ve ciroyu artırdı Ancak halen Ankara nm doğusunda AVM olmayan çok sayıda il var Bu illerin de yakın zamanda AVM'ler ile buluşacağını düşünüyorum.''

"AVM'ler sıkıntıda"
Anadolu'da yaşanan bu yayılmaya kar şın sektörün son 1.5 yıldır ciddi sorunlar yaşadığı ifade ediliyor Erkoç "Yılın ikinci yansına ilişkin temennimiz terör olaylarının bitmesi ve bunun ekonomiye pozitif yansıması" dedi. ArenaPark. ArmoniPark ve Kayseri Park alışveriş merkezlerini bünyesinde bulunduran Artaş Grubu, ortağı olduğu Carousel ve Vadi İstanbul AVM ile birlikte şu anda perakende sektöründe 200 bin metrekareyi aşkın kiralanabilir alana sahip Grup önümüzdeki 4 yıl içinde bu rakamı 350 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyor Geçen yıl ArenaPark. ArmonıPark ve Kayseri Park ta aylık bazda 2.5 milyon. 2015 genelinde 30 milyon kişiyi ağırlayan grup AVM'lermde yaptığı ye nileme yatırımlarıyla bu yılı geçen yılın üzerinde bir büyüme performansı yakalamayı hedefliyor Grup. ziyaretçi sayısı nı en az yüzde 10 büyütmek istiyor.

Retail Türkiye Dergisi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayla Şengül 7 yıl önce

Lütfen kadirliyede bir alisveris merkezi yapın

banner182

banner181