22 bin konutta yüzde 20 indirim kampanyası devam ediyor!
Konut satışlarını canlandırmaya yönelik adımların atıldığı bu dönemde 46 şirket kampanyaya katılarak yaklaşık 22 bin konutta yüzde 20 fiyat indirimi yaptı.

15 Mayıs-15 Haziran tarihlerini kapsayan bir aylık dönemde geçerli olmak üzere peşin ve kredili satışlarda yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat kampanyası başlatıldı. 

Fiyat indirimi yoluyla konut sektörünü canlandırmak üzere hükümet geçtiğimiz günlerde tapu harçlarında düzenlemeye gitmiş, bazı konutlarda yüzde 18 olan KDV oranını da yüzde 8'e düşürmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından kamu bankaları öncülüğünde bankalar konut kredi faizlerini yüzde 1 sınırının altına çekmeye başladı.

İNDİRİM İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ
Bunun ardından bir adım da gayrimenkul sektörünün çatı örgütleri GYODER, İNDER ve K0NUTDER'den geldi. Bu kurumlar 15 Mayıs-15 Haziran tarihlerini kapsayan bir aylık dönemde geçerli olmak üzere peşin ve kredili satışlarda yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında ev almak isteyenler yüzde 5 peşinatla 120 ay vadeli kredisini yüzde 0.98 faiz oranıyla ödeyebilecek. Kampanya boyunca fiyatlara zam yapılmayacağı da taahhüt ediliyor. Kampanyanın açıklanmasının ardından bu derneklere üye olmayan şirketlerde kampanyaya katılmaya başladı. Yaptığımız araştırmaya göre, geçen hafta itibarıyla bu şirketlerin sayısı 46 idi. 25 şirketin verdiği bilgiler 18 bin 800 konutu satışa çıkardıklarını gösteriyor. 46 şirketin satışa sunduğu konut sayısının ise 22 bin dolayında olduğu tahmin ediliyor.

NE KADAR İNDİRİM VAR?
İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Devletimiz sektöre bu kadar ehemmiyet veriyorsa bizim de bir şeyler yapmamız lazım. Hep alma zamanı değil, verme zamanı da var. Bugün o gün" diyor. 781 bin TL'lik bir dairenin kampanya kapsamında alındığında faiz, vergi ve harç düzenlemeleriyle birlikte yüzde 27'lik bir indirimin söz konusu olduğuna dikkat çeken Nazmi Durbakayım, dairenin yaklaşık 340 bin TL ucuza geldiğini vurguluyor. Nazmi Durbakayım, 41 gayrimenkul firmasının kampanyaya katıldığını hatırlatarak, "Sabit fiyat garantisiyle aynı fiyatları kampanya boyunca sürdüreceğiz. Kampanya öncesinde de bir artış yapılmadığını alıcıların bilmesini isteriz. Bu yıl bizim için kâr yılı değil ar yılı" diyor. Firmaların kampanyaya dahil olacak projeleri kendilerinin belirleyeceğini ifade eden Durbakayım, firmaların 48 ay, 60 ay gibi sıfır faizli kampanyalarının da devam edeceğini söylüyor.

10 GÜNDE 3 MİLYAR LİRA CİRO
İnşaat sektörünün önde gelen firmalarının başlattığı konut kampanyasında 12 gün geride kaldı. Talebin oldukça iyi olduğunu söyleyen KONUTDER Başkanı Altan Elmas, "Kampanya için 3 milyar liralık bir hedef koymuştuk, Şu anda kampanya umduğumuzdan çok daha iyi gidiyor, firmalardan aldığımız bilgiye göre konutların üçte birinde 3 milyar liraya yakın gelir elde edilmiş" dedi. Ev satişlarından son derece memnun olduklarını söyleyen Elmas, "Uzun zamandır faizler yükse olduğu için yatırımcılar sektörden geri çekilmişti. Daha çok oturmak için konut alınıyordu. Şu anda hem oturmak hem de ileriye dönük yatırım yapmak isteyenler harekete geçti" dedi.

ÜÇ YILDA 3. KAMPANYA
Konut ihtiyacı olan orta gelir grubunu hedefleyen kampanya, konut sektörünün son üç yılda yaptığı üçüncü kampanya olarak dikkat çekiyor. Fiyat indirimi yapan konutların büyük bir kısmı İstanbul'da yer alırken, İzmir, Ankara, Denizli, Bursa gibi kent lerdeki markalı projelerin de kampanyaya dahil edil diği gözleniyor. Mesa'dan Ağaoğlu'na, Teknik Yapı'dan Babacan Holding'e kadar markalı konut üreticilerinin projelerinde yer alan 1+1'lerden 3+1'lere ve villalara kadar geniş yelpazede ürün fiyat indirimi ile tüketicilere sunuluyor. 

BİR AY SÜRESİ VAR
Kamu bankalarının yüzde 0,98 oranlı faizleri ne kadar süre uygulayacakları konusunda net bir bilgi olmazken, yüzde 20'lik indirim kampanyasının bir aylık süre ile sınırlı kalacağına vurgu yapılıyor. Kampanya kapsamında kamu bankaları 500 bin TL'ye kadar konut kredilerine yüzde 0,98 faiz oranı uygularken, bunun üzerinde kredi kullanımlarına da yüzde 1,09 faiz oranı uyguluyor. İçinde bulunduğumuz dönemde özellikle oturum için konut almak isteyen çalışan kesimin bu kampanyayı fırsata çevirebileceklerine dikkat çekiliyor.

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181