3 ay içinde 367 bin 264 mirasçı aranıyor!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçmek amacıyla 367 bin 264 mirasçıya tebligat gönderdi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçmek amacıyla 73 bin 533 murisin (miras bırakan) 367 bin 264 mirasçısına 3 ay içinde tarım arazi mülkiyetlerinde intikal işlemlerini tamamlamaları için tebligat gönderdi.

Gönderilen tebligat ile mirasa tarım arazilerinin mirasçılar tarafından bir mirasçıya veya yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerini karşılaması durumunda birden fazla mirasçıya devrini, noter senedi ile kuracakları aile malları ortaklığına veya kazanç paylı aile malları ortaklığına devrini, mirasçıların tamamının miras payı oranında hissedarı oldukları Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kuracakları limited şirkete devrini veya söz konusu tarım arazilerinin tamamının mülkiyetini aynı anda üçüncü kişilere devrini gerçekleştirmeleri gerekiyor. 2010–2015 döneminde Türkiye genelinde 4 milyon 982 bin 785 hektar alanda arazi toplulaştırma çalışması yapıldı.

Gazete Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181