3 boyutlu yazıcı ile 17 günde inşa edildi!
Birleşik Arap Emirlikleri'ni dünyanın 3 boyutlu yazıcı merkezlerinden biri haline getirmek için başlayan bir proje, işlerini yürütecek ofisini 3 boyutlu yazıcı kullanarak inşa etti. Dubai Future Foundation adlı kuruluş, tek katlı ve modern tasarımlı ofis binasını toplamda 17 gün içinde inşa etmeyi başardı. Üstelik ofisin parçaları özel bir çimento ve 3 boyutlu yazıcı kullanılarak üretildi. 6 metre yüksekliğindeki ofisin parçalarının üretiminin 15 gün sürdüğü, geri kalan iki gün de parçlarm birleştirilip binanın tamamlanması için harcandığı öğrenildi. Ofisin toplam kullanım alanının ise 250 metrekareyi bulduğu kaydedildi.

HER BİNANIN YÜZDE 25'İ
Dubaili yetkililer, 2030'da yeni inşa edilen her binanın en az yüzde 25'inin 3 boyutlu yazıcılardan çıkarılmasını hedefliyor. Böylelikle hem malzeme hem süre israfından kurtulmak hem de yeni teknolojiye uygun tasarımları kolaylıkla hayata geçirmek hedefleniyor. 

Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181