3. Havalimanı 2018'in ilk çeyreğinde açılacak!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) Avrupa ve Asya-Pasifik bölgeleri tarafından düzenlenen Airport Exchange 2015'te açılış konuşmasından sonra stantları gezdi. Yıldırım burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Havacılık merkezinin 1990’larda Doğru Avrupa olduğunu vurgulayan Yıldırım, bugün ise daha da doğuya kaydığını ve İstanbul’un merkez seçildiğini kaydederek, “Bu nedenle İstanbul’da dev bir havalimanı inşa etmeye karar verdik. Amaç kıtaları bağlamak” dedi.

"ARTIK İSİM LAZIM"
Türkiye’nin son 13 yıllık havacılık başarısından bahseden Yıldırım, 2015’te havada yolcu sayısında 180 milyonun aşılacağını belirterek Türkiye’nin havacılıkta çift haneli büyüdüğünü söyledi. Türkiye’nin 10 yılda Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın ise 9’uncu havacılık bölgesi haline geldiğini anlatan Yıldırım, “Bunu genel bütçe imkanları ile yapsaydık, bu projelerin değil 10 yılda, gelecek 40 yılda gerçekleşme şansı olmazdı” diye konuştu.

‘Büyük İstanbul Havalimanı’ ifadesini söylemenin zor olduğunu kaydeden Yıldırım, “Yavaş yavaş isim düşünelim” derken, şöyle devam etti: “İhale bittikten sonra nasıl bulduğumu sordular. Dedim ki; bir maden çukuru verdik, üzerine dünyanın en büyük havalimanı yapılacak, 10.5 milyar euro yatırım yapılacak, 26.5 milyar euro da 25 yıllığına bize para verilecek, 25 yıl sonunda da en büyük havalimanı bonus olarak geri dönecek.”

1 MİLYAR EURO HARCANDI
Dünyanın havacılık sektöründeki önemli etkinliklerinden olan ‘Airport Exchange’ İstanbul Yeni Havalimanı’nın ev sahipliğinde İstanbul’da 8-10 Aralık arasında gerçekleştiriliyor. İstanbul Yeni Havalimanı’nın işletmecisi İGA’nın Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, havalimanının planlandığı gibi 2018’in ilk çeyreğinde açılması için çalışmaların devam ettiğini belirterek şimdiye kadar 1 milyar euro harcandığını söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181