3. Havalimanı için başlangıç olarak 6 milyon ton asfalt üretilecek!
Türkiye asfalt sektörünün lideri ve Benninghoven asfalt plentlerinin Türkiye distribütörü olan Tekno Asfalt, 3. Havalimanı projesinin asfalt ihtiyacına çözüm sunuyor. Terminal binası, apron ve iki pisti kapsayan ilk etap çalışmalarının gün geçtikçe hızlandığı projede, şu anda 1 adet Benninghoven ECO 3000/240, 1 Adet Benninghoven TBA 3000/240 ve 1 adet Benninghoven TBA 4000/320 model asfalt plenti kurulup, işletmeye alınmış olarak faaliyet gösteriyor. Projenin ilerleyen aşamalarında ilave olarak 3 adet daha Benninghoven Asfalt Plentinin kurulması planlanıyor.

Asfalt plentlerinin tamamının devreye girmesiyle saatte 1500 – 2000 ton, günlük ortalamada ise toplamda 30.000 – 35.000 bin tonluk asfalt üretimi hedefleniyor. 3. Havalimanı projesi bu kapasiteler ile de, Türkiye’deki en büyük asfalt şantiyesi olma yolunda ilerliyor.

Kandahar, Erbil, Soçi, Almaata, Astana, Kahire, Herat ve Cibuti Havalimanları başta olmak üzere, son yıllarda 8 faklı havalimanı projesine çözüm ortaklığı sağlayan Tekno Asfalt, 1.3 milyon metrekare ile dünyanın tek çatı altındaki en büyük terminal binasının yapıldığı 3. Havalimanı projesinde de yer alarak, sektöre liderlik etme vizyonunu devam ettiriyor.

Türkiye’de Yine Bir İlk, Yine Tekno Asfalt
3. Havalimanı asfaltlama çalışmaları sürecinde ihtiyaç duyulacak bitüm tedariği, Tekno Asfalt tarafından özel bir mühendislik çalışması sonucu projeye dahil edilen betonarme bitüm stok havuzlarından sağlanıyor. Farklı kapasiteli 16 havuzdan oluşan ve toplamda 100 bin metreküp bitümü depolayacak olan betonarme bitüm stok havuzları birbirinden bağımsız ısıtma ve kontrol sistemlerine sahip. Bu sistemler ile farklı stok havuzlarının istenilen bölümleri optimum zamanda ısıtılarak kullanıma hazır hale getirebiliyor ve fazla enerji sarfiyatının önüne geçilmiş oluyor.
Tekno Asfalt, bitüm stoklamak için en gelişmiş teknolojiyi kullanarak inşaatını tamamlamış olduğu 100 bin metreküp kapasiteli betonarme stok havuzları ile, Türkiye’de bir ilke imza atıyor.

Günde 1200 - 1600 Ton Bitum Tedariği
Toplamda 100 bin metreküp bitüm depolayacak olan betonarme bitüm stok havuzları, 3. Havalimanı şantiyesindeki asfaltlama çalışmaları tam kapasiteye ulaştığında, günde 1200 – 1600 ton bitümün, şantiye sahalarında kurulmuş ve kurulmakta olan 6 adet asfalt plentinin sürekli olarak ihtiyaç miktarı kadar bitümle beslenmesine imkan sağlayacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181