3. Havalimanı'na yeni bir şehir geliyor, Airport City!
İstanbul'un yeni havalianının ilk faz açılışı Şubat 2018'de yapılacak. Açılışa tam bir yıl kala 3.Havalimanı için hazırlanan ekonomik etki analizi sonuçları dün İstanbul'da paylaşıldı. Raporda yeni Havalimanı'nın 2025 yılında tüm etaplarıyla bittiğinde oluşturacağı büyüklük ve uluslararası hava taşımacılığına kapacağı değer senaryoları analiz edildi. Sonuçları EDAM Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kasım Han ve İstanbul Yeni Havalimanı CEO'su Hüseyin Keskin birlikte açıkladı.

HAVALİMANI ŞEHRİ
Toplantıda paylaşılan dokümanlarda İstanbul Yeni Havalimanı çevresinde şekillenecek yeni şehir projesinin de detayları yer aldı. Çalışmada havalimanı merkezli oluşacak yeni bir şehir planlanıyor. "Airport City" olarak ifade edilen alanda yeni bir yaşam merkezi kurulacak. Yeni havalimanı ve çevresi ile bir bütünlük oluşturacak merkezde uluslararası iş merkezleri, serbest oteller, lojistik merkezler ve bunun yanında Expo Fuar alanı yer alacak. Projenin Master Planı dünyaca ünlü Perkins+Will firması tarafından yapıldı.

12O MİLYON YOLCU KAPASİTESİ
Ekonomik etki analizi raporuna göre; 2025 yılı baz alınarak yeni havalimanının getireceği katkılar değerlendirildi. Raporda Türkiye'de havacılık sektörünün dinamik gelişimi ve küresel rekabet ile uyumu sürdürülebilir olduğu takdirde, 2025 yılına kadar Türkiye'de başlayan veya sonlanan havayolu trafiğinin her yıl ortalama yüzde 5,2 oranında büyüyebileceği ifade edildi. Analize göre; aynı varsayım yurt içi havayolu ve kargo hizmetleri için de geçerliliğini koruyor. Bu şartlarda 2025 yılı için yolcu trafik beklentisi yılda 120 milyon iken, yolcuların yüzde 69'unun dış hat, yüzde 31'inin ise iç hatlarda seyahat etmesi bekleniyor.

Etki Analizi raporunu; İGA İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin(sağda)ve EDAM Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kasım Han birlikte açıkladı.

Milli geliri %4.9 artırır
Açıklanan etki analizine göre0 yeni havalimanının 2018-2025 arasında Türkiye ekonomisine 73 milyar TL kadar katkı vermesi bekleniyor. Bu ekosistemin oluşturduğu ilave hane halkı gelirinin ise 7,8 milyar TL olacağı öngörülüyor. Havalimanı 2025 yılına gelindiğinde 225 bine kadar istihdam oluşturacak ve ulusal ekonomiye katkısı, milli gelirin yüzde 4,9'u seviyesine kadar çıkacak. Bu oran, milli gelire katkılarıyla en çok öne çıkan Schipol ve Charles de Gaulle havalimanlarını açık ara geride bırakıyor.

Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
OSMANLI 7 yıl önce

InsAllah, her yönü ile kullanisli ve gelecege acik bir sehir olur. Daireler müslüman usüllerine göre yapilir. Yani büyük mutfak ve gilar gibi odalar. Veya Loggia Balkonlar. Lütfen amerikaya ve avrupaya benzemeye calismayalim. Birakin kocaman salon ve icinde kücücük mutfak onlarin olsun.

Avatar
OSMANLI 7 yıl önce

Biz almanyada yasiyoruz ve insAllah Allahin izni ile temmeli vatanimiza yani bu yeni yapilacak olan Airport City sehirimize yerlesiriz, vatan hasretinden ve batililasmadan melezlesmeden onlarin kültürü hal ve herekati, düsünceleri bizim icimize daha cok sinmeden Allah bizi kurtarir.

banner182

banner181